Afbeelding
Foto:

3000 euro voor Voedselbank

Hillegom n Luuk Geljon van de Voedselbank Hillegom ontving zij van de eigenaren van Tante Trees, Paul en Sylvia, een bedrag van 2000 euro voor de voedselbank.

Daarbij kreeg ze voor 1000 euro cadeaubonnen van een plaatselijke supermarkt, zodat de mensen ook zelf eens iets lekkers kunnen kopen voor de kerst.

Het Tante Trees Fonds wil het komende jaar meer wensen gaan vervullen. Via www.hethuisvantantetrees.nl is het nu mogelijk om iedere dag particuliere wensen in te sturen. Ook Stichtingen en Verenigingen kunnen nu via het aanvraagformulier op de website een verzoek indienen. Het huis van Tante Trees is gevestigd in de Meerstraat en is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (tot en met 8 januari gesloten)


Een jointje als kerstcadeau

LISSE - Alle ambtenaren van de bestuurlijke organisatie HLTsamen kregen als kerstcadeau een bon van 100 euro, te besteden bij de lokale middenstand. Een mooi initiatief, maar in Lisse ging het een beetje mis.

Op de lijst met deelnemende winkels in Lisse waren per ongeluk álle middenstanders terechtgekomen, dus ook coffeeshop Happy Days, meldde De Telegraaf. Volgens een woordvoerder van de gemeente betrof dit een foutje. De lijst met winkeliers waar de bon te verzilveren is, is inmiddels aangepast.


Muntclub veilt honderd kavels

Lisse n De Numismatische Kring Bollenstreek e.o. komt dinsdagavond 9 januari weer bijeen in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

Vanaf 19.00 uur kunnen de honderd te veilen kavels weer worden bekeken, met twee bijzondere kavels. Het gaat om nr 12: drie generaties in zilver voor 100 euro, en nr 91: album met 100 Engelse munten voor 2,50 euro.
De veiling zelf begint om 20.15 uur. Naast munten zijn er ook bankbiljetten. In de pauze is er een verloting van bijzondere munten. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen 3,50 euro entree. Ook kan men voor 17,50 euro een jaar lang lid worden en heeft men gratis toegang tot tien clubavonden. Geïnteresseerd? Kijk ook op www.nkbs.nl/.