Na school kunnen jongeren in De Greef terecht waar ze zich op verschillende manieren kunnen vermaken. | Foto: EA
Na school kunnen jongeren in De Greef terecht waar ze zich op verschillende manieren kunnen vermaken. | Foto: EA Foto: Esther Akerboom

'Dinsdag is dé jongerendag vol met trendy activiteiten'

Lisse n Jongeren tussen de 12 en 16 jaar die eens ongedwongen wat gezellige dingen met leeftijdgenoten willen doen, kunnen sinds begin december terecht bij dienstencentrum De Greef.

Door Esther Akerboom

Elke dinsdagmiddag en -avond is het centrum speciaal voor deze leeftijdsgroep geopend en worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd. In de avond is er vrije inloop zodat jongeren elkaar niet op straat hoeven op te zoeken. De activiteiten worden georganiseerd vanuit het Welzijnskwartier dat gezeteld is in Katwijk en actief is in de gemeenten in de Bollenstreek en Katwijk. Het Welzijnskwartier heeft enige tijd geleden het JOL (Jongerenwerk Lisse) overgenomen en maakt een doorstart met het jongerenwerk. "We willen meer naar buiten treden en dat hebben we het afgelopen jaar onder andere gedaan met de festivals Street4You en Greef Fest", vertelt Niels Krijgsman, die sinds januari vorig jaar jongerenwerker is bij De Greef. "Er is al een aantal jongeren van 16 jaar en ouder, dat hier vaste bezoeker of vrijwilliger is. Maar we hebben nieuwe aanvoer nodig, vandaar dat we zijn begonnen met deze activiteiten voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud. We organiseerden al goedbezochte meidenmiddagen, maar met een standaardprogrammering elke week willen we meer kinderen uit deze groep binnen halen. De tijden zijn zo gekozen dat jongeren vanuit school zo langs kunnen komen."

Op de agenda van de dinsdagmiddagen staan activiteiten die inspelen op onderwerpen en trends die jongeren bezighouden. Zo is er ook een voor jongeren onmisbare spelcomputer om gezamenlijk leuke educatieve spellen op te spelen. De jongerenwerkers worden bijgestaan door vrijwilligers, die hier als jongere begonnen zijn. "We hopen dat de jongeren die we hier binnenhalen dit ook gaan doen. En we hopen op allerlei soorten jongeren, die met elkaar een leuke vrijetijdsbesteding willen hebben", aldus Krijgsman.

Tot nu toe vielen de bezoekersaantallen een beetje tegen. "We zijn in december begonnen, dat is misschien niet zo'n handige maand. Maar er komen er telkens een paar meer omdat ze gehoord hebben hoe leuk het is. Daarom knallen we lekker naar buiten met onze promotie." Wie nieuwsgierig is geworden kan het beste de Facebookpagina van Jongerenwerk Lisse in de gaten houden.