Activiteiten bij SV Marijke

Lisse n Er is weer van alles te doen bij speeltuinvereniging Marijke aan de Crocussenstraat 3a.

Volwassenen kunnen er donderdag 4 en 18 januari terecht voor het klaverjassen. Vanaf 20:00 uur staat de koffie klaar en worden de kaarten geschud. Kosten: 5 euro per koppel.

Kinderen zijn er op de vaste openingstijden welkom om te komen spelen: maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is er op woensdag 17 januari een creatieve middag voor de jeugd van 5 t/m 8 jaar. Het duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kom gezellig langs en neem gerust een vriend(innetje) mee. En op vrijdag 26 januari is er een creatieve avond voor de jeugd van 9 t/m 13 jaar. Aanvang 19.30 uur, eindtijd rond 21.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Kijk voor meer info op www.svmarijke.nl.


Tramontane bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse presenteert de Libanese speelfilm 'Tramontane'.

Deze wordt dinsdag 9 januari om 20.00 uur vertoond in Floralis-Huis van Cultuur, Floralisplein 69. Tramontane is een ontroerende, ingenieuze en muzikale vertelling over het leven na een oorlog. Wanneer zijn band in Europa op gaat treden, moet de blinde Libanese muzikant Rabih zijn paspoort in orde maken. Het leidt tot een zoektocht naar zijn afkomst, kriskras door een land waar de burgeroorlog een spoor van leugens en verlies achterliet. Wie is hier nu de echte blinde?
De kassa opent om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk.


Kerstlichtjes actie

Hillegom n Hillegom Online organiseerde samen met een tuincentrum voor het eerst de kerstlichtjesactie.

In de periode dat de dagen korter werden trokken de Hillegom Online fotografen erop uit om de met lichtjes versierde huizen te fotograferen.

De actie was zeer geslaagd. Ruim 50 tuinenen deden mee aan de actie. De jury had het hierdoor lastig om de 3 mooiste tuinen te kiezen. Daarnaast was er ook nog een publieksprijs.

Prijzen
Publieksprijs: Maartensheem 89
1e prijs: Pieter Breughellaan 35
2e prijs: Van der Duyn van Maasdamlaan 67
3e prijs: Maronia 81

Het is ook mogelijk om een route te lopen langs alle mooie tuinen.