Nieuwe overeenkomst voor Stichting Bescal

LISSE n Voor Stichting Bescal is in 2018 vanuit de gemeente een bedrag beschikbaar van maximaal 323.000 euro. Dit is exclusief de kosten voor groot onderhoud en vervangingsinvesteringen. In dat kader volgt nu een nieuwe overeenkomst met de gemeente.

Door Arie in 't Veld

Bescal beheert en exploiteert de accommodaties 't Poelhuys, De Greef, De Beukenhof, De Engelenburcht en Floralis. Het is nog de vraag of dit wordt voortgezet omdat de gemeente aan verlenging met een jaar diverse eisen heeft gehangen. Zoals het samengaan met Sportfondsen Lisse. Door in te stemmen met de overeenkomst 'Beheer- en exploitatie en gebruiksovereenkomst sociaal-culturele en culturele accommodaties 2018' wordt dit geëffectueerd. Om de voorkeur van de gemeente tot een samengaan met Sportfondsen Lisse kracht bij te zetten, wordt voorgesteld de subsidie per 1 januari 2019 te beëindigen als de overeenkomst per die datum niet wordt verlengd.

Afstoten

In de voortgangsrapportage komt onder meer naar voren dat de gemeente van plan is om een aantal sociaal-culturele accommodaties af te stoten. Zo wordt onderzocht in hoeverre De Engelenburcht op korte termijn afgestoten kan worden. Ook de Beukenhof zal niet in de huidige omvang blijven bestaan. Het afstoten van accommodaties heeft consequenties voor de positie van Stichting Bescal. Op basis van het toekomstplan zal onder meer duidelijkheid worden gegeven of het samengaan met Sportfondsen Lisse tot een reële mogelijkheid behoort. Medio 2018 neemt het college een besluit over de toekomst van Stichting Bescal.