Zo'n dertig inzendingen waren er voor de bakwedstrijd van scoutinggroep De Kaninefaten. Er was al snel niks meer van over, dus de baksel waren allemaal lekker.
Zo'n dertig inzendingen waren er voor de bakwedstrijd van scoutinggroep De Kaninefaten. Er was al snel niks meer van over, dus de baksel waren allemaal lekker. Foto: Esther Akerboom

n Heel Kaninefaten bakt... voor de nieuwjaarsreceptie

BAKWEDSTRIJD n Het was smikkelen en smullen geblazen, afgelopen zaterdag bij scoutinggroep De Kaninefaten. Die middag hield de groep de bakwedstrijd 'Heel Kaninefaten bakt', in navolging van het populaire televisieprogramma.

Door Esther Akerboom

En dat de bevers, esta's, welpen, scouts, explorers én de leiding best van bakken houden, bleek wel uit de dertig inzendingen. Van een prachtige bemoste bostaart tot vrolijk versierde cupcakes, groot en klein had zijn best gedaan.

Alternatief

"We proberen ieder jaar rond kerst of oud en nieuw iets leuks te doen met de hele groep", vertelt Dorenda, leidster bij de esta's. "Vorig jaar hadden we een kerstdiner, dit keer leek deze bakwedstrijd ons wel leuk als een soort alternatieve nieuwjaarsreceptie."

Proeven

Nog voordat de deskundige jury de baksels had beoordeeld op presentatie, geur, mondgevoel en smaak, mochten de kinderen komen proeven. Dat viel letterlijk in de smaak, want er was al snel weinig van over. Ca, Vonne en Laura gingen er met de prijzen vandoor.