Kienavond bij De Meerkoet

LISSERBROEK n Seniorenwerk Lisserbroek houdt vrijdag 26 januari een naar eigen zeggen grandioze kienavond in De Meerkoet.

In het dorpshuis aan de Krabbescheerstraat 1 te Lisserbroek ligt de prijzentafel die avond meer dan vol. De zaal gaat open om 19.30 uur, het kienen start om 20.00 uur. In de pauze van het kienen worden loten verkocht voor de verloting die direct na het kienen plaatsvindt.


Drie keer goud voor Jan Eichhorn

Terneuzen n Lissenaar Jan Eichhorn deed afgelopen weekend in Terneuzen mee aan de open Nederlandse zwemkampioenschappen voor masters in de leeftijd van 20+ tot 90+.

Ruim 800 deelnemers uit 10 landen streden voor goud, zilver en brons. Jan Eichhorn, al jaren vaste deelnemer, startte in de klasse 80+. Op de rugslag - zijn favoriete slag - werd goud behaald op de 50 en 100 meter. De 200 meter rugslag werd een complete mislukking door het wegglijden bij de start. Bij de 100 meter schoolslag haalde Eichhorn opnieuw goud. Hij mag terugkijken op een geslaagd wedstrijdweekend.


Beginnerscursus Internet bij bieb

Lisse n Voor iedereen die beter wil leren werken met de computer en internet, biedt de bibliotheek Bollenstreek een cursus aan in februari en maart.

Internet wordt steeds belangrijker in de hedendaagse maatschappij. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, openbaar vervoer, een reis boeken, bankzaken regelen, gaat tegenwoordig allemaal via internet. Omdat heel veel mensen nog geen computervaardigheden hebben, worden er in februari en maart in de bibliotheek in Lisse internetcursussen voor beginners aangeboden. Er wordt geoefend op computers van de bibliotheek. Kosten: 15 euro voor leden van de bibliotheek; 20 euro voor niet-leden. De lessen zijn op 2, 9, 16, 23 februari en 2 maart, steeds van 10.00 tot 12.00 uur. Er wordt gewerkt met kleine groepjes. Graag tijdig reserveren via de website of in een van de vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek. Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursus