Hillegom juicht voor Esmee Visser

BEINSDORP/HILLEGOM n Ook Hillegom is maar wat trots op de 21-jarige schaatster Esmee Visser uit Beinsdorp.

Op vrijdag 16 februari komt ze tijdens de Olympische Winter Spelen in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang voor het eerst uit op de 5 km. Onder het motto: "Hillegom juicht voor Esmee Visser" opent Café Murphy's Law om 11.00 uur haar deuren, zodat haar Hillegomse en natuurlijk Beinsdorpse fans haar samen toe kunnen juichen. De wedstrijd en de eventuele huldiging wordt live uitgezonden en op drie grote schermen kan men deze in het café komen bekijken. Volgens Bart van der Poel, eigenaar van Café Murphy's Law, heeft Esmee vele stappen gezet in Hillegom. "Ze voelt voor ons allemaal als een dorpsgenoot. Ze heeft hier veel familie wonen en fans, daarom hebben we besloten speciaal voor deze wedstrijd open te gaan en er een gezellige middag van te maken, in het teken van Esmee. Uiteraard gaat het nog leuker worden als het publiek in rood wit blauwe outfit haar opwachting maakt". De toegang is gratis.


'Als hij zichzelf niet kent'

Regio n Actrices Linde van Tienen en Bobbie Blommesteijn spelen donderdag 25 januari het toneelstuk: Als hij zichzelf niet kent.

Het stuk gaat over twee vriendinnen van vroeger die elkaar weer tegen komen en ontdekken hoe hun levens parallel zijn gelopen. Er gebeurt nog iets: al pratend ontdekken zij dat zij zich hebben opgeofferd voor hun narcistische partner. Dan blijken ook nog eens beide mannen overleden te zijn. Tot hun verbijstering dringt het tot hen door dat de dood van hun mannen al in een mythe voorspeld is. In een intrigerende, snelle en soms humoristische dialoog tussen de twee vrouwen, wordt gaandeweg duidelijk wat er met hen is gebeurd en hoe hun verhalen niet alleen heel persoonlijk, maar tegelijk universeel zijn. Deze theatervoorstelling gaat over het vaak besproken narcisme, maar niet alleen. Het gaat ook over (omgaan met) de dood, alleen verder moeten, relaties en persoonlijke keuzes in het leven. Bezoekers worden uitgenodigd voor een gesprek na afloop over de thema's die bij hen aangeraakt zijn. Dit gesprek wordt geleid door predikant, auteur en radiomaker Aart Mak.

De voorstelling is een coproductie van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding en de Stichting Engagement. Aanvang: 20.00 uur, inloop: 19.45 uur. Locatie: WIJ Heemstede (De Luifel), Herenweg 96. De toegang is gratis. Graag aanmelden bij Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding: 023-5310238 of info@brokkingenbokslag.nl.