Week van het vriendelijk gebaar

REGIO n Op Wereldkankerdag (4 februari) begint de campagne 'Week van het vriendelijk gebaar' van Adamas Inloophuis. Doe een vriendelijk gebaar voor een ander en vraag de ander een vriendelijk gebaar te maken door donateur van Adamas Inloophuis te worden.

Waarom de Week van het vriendelijk gebaar? Het Adamas Inloophuis wordt jaarlijks bezocht door 8.000 kinderen en volwassenen die geconfronteerd zijn met kanker. Zij zijn afkomstig uit de wijde regio: Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek, Kaag en Braassem en Amstelland. Adamas biedt al deze mensen een kop koffie, een luisterend oor en diverse activiteiten die ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden.

Steentje bijdragen

Steeds meer mensen weten de weg naar het inloophuis te vinden. Het is dus belangrijk dat de deur óók de komende jaren open blijft voor mensen met kanker en hun naasten. Daarvoor is het inloophuis voor 100 procent afhankelijk van donateurs, subsidies en sponsoren. "Met deze actie hopen we dat inwoners ook hun steentje willen bijdragen om het huis open te kunnen houden" aldus Annelies Osinga, coördinator Marketing en Fondsenwerving Adamas Inloophuis.

Hoe werkt het?

Hoe werkt de Week van het vriendelijke gebaar? "In de Week van het vriendelijke gebaar van 4 - 11 februari, doe je iets aardigs voor iemand anders. Iemand die alleen is, slecht ter been is, ziek is, of iemand die weinig vrije tijd heeft. Je kunt bijvoorbeeld een boodschap doen, iemand gezelschap houden, de hond uitlaten of samen een wandelingetje maken. Iedereen kan meedoen, jong en oud. Je helpt dus een ander, maar je hoeft er zelf niets voor te hebben. In plaats daarvan vraag je degene die je hebt geholpen om donateur te worden van het Adamas Inloophuis. Dat kan voor minimaal 5 euro per jaar. Alle beetjes helpen om het inloophuis open te houden", vervolgt Osinga. Op de website www.adamas-inloophuis.nl vind je uitgebreide informatie hoe je mee kan doen en hoe je anderen kan inspireren.