Afbeelding
Foto: pr

Team Even Buurten komt naar Zeeheldenbuurt

Lisse n WelzijnsKompas is dé welzijnsorganisatie van Hillegom en Lisse. Met vele vrijwilligers en partners zet WelzijnsKompas zich in voor (kwetsbare) bewoners van Hillegom en Lisse.

"Met het team Even Buurten zijn wij binnenkort in de Zeeheldenbuurt in Lisse. Wij zijn erg benieuwd wat er speelt en leeft in deze buurt en gaan graag met de bewoners in gesprek." Team Even Buurten is op 14 februari van 14.30 uur tot 18.30 uur aanwezig met een gezellige koffiehoek, voorzien van heater en vuurkorf. Middels een vragenlijst en een kort gesprek willen de medewerkers van WelzijnsKompas erachter komen waar de buurtbewoners behoefte aan hebben en of er ideeën zijn om elkaar een handje te helpen. "Met de verkregen informatie willen wij de buurt ondersteunen in het opzetten van (nieuwe) activiteiten. Durf op ons af te stappen en wees welkom voor een gratis warm drankje, met wat lekkers. We staan die middag op de kruising van de De Ruijterstraat en het Doormanplein in Lisse."

Voor vragen of opmerkingen kan men terecht bij buurtwerker Dionne Scheepmaker via d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of bel 06 - 45331545 dan wel (0252) 757 100 tussen 09.00 en 12.30 uur.


Winterlunch KrantCafé

Lisse n Het KrantCafé organiseert een winterse lunch voor senioren. Deze wordt dinsdag 20 februari van 12.00 tot 14.00 uur geserveerd in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4.

In deze wintertijd krijgen de gasten een oer-Hollandse en hartverwarmende stamppot aangeboden met een degelijke rookworst. Deelnemers kunnen kiezen uit stamppot boerenkool of zuurkool. "Beide gerechten worden verzorgd door de enige echte keurslager R. Clemens, Vivaldistraat 3. Het toetje zal niet ontbreken", aldus de organisatie. De kosten van deze lunch bedragen 5,50 euro. Inschrijven kan van maandag 5 t/m vrijdag 16 februari bij de gastvrouwen/heren van het KrantCafé tussen 10.00 uur en 12.00 uur in 't Poelhuys (let op: met uitzondering van de donderdag). In 't KrantCafé kan men tevens terecht voor een kopje koffie of thee, sociaal contact, het lezen van de krant en een gesprek met de overige gasten dan wel gastvrouwen of -heren.


Fioretti wint finale

Lisse n De finale van de zesde editie 'Le Français Voyage' vond 31 januari plaats. Aan deze landelijke wedstrijd kunnen 25 scholen deelnemen.

Ook het Fioretti College deed mee aan de door het Institut Français, la Table Ronde du Français en de vereniging van levende Talen Frans georganiseerde wedstrijd. De Fio-leerlingen uit klas 2V2, Susanne Franse, Isa de Keizer, Rosanne Hulsbos en Eva van Dreunen zijn daarbij als eerste geëindigd. Ze wonnen met hun toneelstuk met zang en dans: 'Des amies pour toujours'. Het Fioretti College Lisse laat weten bijzonder trots te zijn op deze dames!