Klaverjasavond in Poelhuys

Lisse n Er is vrijdag 16 februari vanaf 19.30 uur een klaverjasavond in 't Poelhuys (Vivaldistraat 4 Lisse).

Iedereen die kan klaverjassen is welkom om mee te doen. Er wordt op z'n Rotterdams gespeeld, drie rondes van zestien spellen. De inleg voor de avond bedraagt 3 euro en er zijn leuke prijzen te winnen. Ook is het mogelijk om andere spellen te spelen, zoals sjoelen en Rummikub.


Club Live voor vrijwilligers

Lisse n Bij Floralis wordt op 12 februari Club Live georganiseerd. Dit is een initiatief van Bescal en WelzijnsKompas.

Zij hebben de handen ineen geslagen, omdat zij hebben gesignaleerd dat vele kleine Lissese verenigingen en stichtingen op zoek zijn naar nieuwe (bestuurs)leden en vrijwilligers. Die komen elkaar niet (vaak) tegen en het is daarom lastig om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens Club Live op 12 februari wordt de kans aangereikt om elkaar te ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan, elkaar te versterken en nieuwe (bestuurs)leden en vrijwilligers te werven. Verenigingen worden verwelkomd om 19.00 uur. Inwoners van Lisse zijn welkom vanaf 20.00 uur. Verenigingen leveren een pitch aan en alles wordt gemonteerd tot een film die vertoond wordt. Iedereen heeft na het zien van de film direct een idee met wie zij die avond in gesprek willen gaan en over welk onderwerp. Er zijn internationale hapjes, verzorgd door dorpsgenoten afkomstig uit Syrië. Bescal en Welzijnskompas heten iedereen welkom met een drankje. Meer info via Dionne Scheepmaker: d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45.


Glaskunst in halvitrine

Lisse n Ronny Boer heeft aan de Emmaweg 3 in Noordwijk aan Zee het Silverwingatelier. De komende weken is er een selectie van zijn glaskunst te zien in de halvitrine van de bibliotheek Lisse.

Ronny vertelt: Na mijn jeugd doorgebracht te hebben in Zuid Afrika, ben ik in 2007 geëmigreerd naar Nederland. Mijn inspiratie om met glas te gaan werken waren de prachtige, glazen ramen in gebouwen en kerken. Na het volgen van glas in lood- en Tiffany-cursussen was ik nog niet overtuigd dat hier mijn passie lag. Toen ontdekte ik glasfusion (glasversmelting), daarmee ben ik klein begonnen thuis in de schuur met hotpot in de magnetron. Al snel was de schuur te klein, de magnetron kapot, dus moest en zou er een echte glasoven gekocht worden. Zo is het atelier tot stand gekomen in 2013. Een van de projecten in wording is om de rotstekeningen die te vinden zijn in Zuid-Afrika terug te brengen in mijn glaswerk. Mijn manier van contact houden met mijn 'roots'." De glaskunst (ook te koop) is te zien tot eind februari; voor meer informatie zie www.silverwingatelier.net.