Vrouwen sporten 17.000 euro bij elkaar voor Hartstichting

Hillegom n Fit4lady heeft onlangs tijdens een nationaal afslankonderzoek ruim 1.250 vrouwen in veertien clubs in beweging gekregen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Per deelnemer werd 10 euro gedoneerd aan de Hartstichting. Voor de derde keer kon Fit4lady een ruimhartige cheque overhandigen aan de Hartstichting.

Het doel van het nationaal afslankonderzoek was om vrouwen in vijf weken aan hun gewicht en gezondheid te laten werken, onder persoonlijke begeleiding. De Fit4lady circuittraining biedt afwisselende kracht-, spier- en conditietraining in 30 minuten.

Iedere minuut telt

Uit de donatie aan de Hartstichting wordt iedere Fit4lady club in Nederland voorzien van een AED voor de wijk, waar mogelijk aan de buitenzijde van de club. Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren en het inzetten van een AED van levensbelang. Iedere seconde telt. Hiervoor is in Nederland een effectief systeem van burgerhulpverlening.

Burgerhulpverleners zijn vrijwilligers die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in de buurt. Het is dus van levensreddend belang dat er op zoveel mogelijk punten een AED beschikbaar is. Fit4lady (plaats) wil daarom bijdragen aan de meest optimale hulpverlening bij nood in onze wijk.

Franchiseneemster Wendy van den Berg van Fit4lady Hillegom hoopt dat vrouwen de gelegenheid blijven nemen om aan hun gezondheid te werken en hiermee het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen.