De kinderen mogen hun zelfgemaakte chocolade mee naar huis nemen. | Foto: Annemiek Cornelissen
De kinderen mogen hun zelfgemaakte chocolade mee naar huis nemen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Zelf bonbons maken: om je vingers bij af te likken

HILLEGOM n In een mum van tijd waren de plekjes ingevuld voor de workshop chocolade maken bij chocolaterie Pierre vorige week. Deze workshop was een samenwerking met speeltuinvereniging Jeugdland. Ook niet-leden van de speeltuin mochten meedoen, maar er was slechts een aantal plekken beschikbaar.

De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12, kregen eerst een rondleiding door het bedrijf, waar ze de chocolademachines voor witte, melk en pure chocolade te zien kregen.

Hierna werden diverse voorbeelden getoond, waaronder een grote beer van chocolade en een knalrode pump met naaldhak.

Ook de valentijnsharten, die nu erg in trek zijn, werden aan de kinderen geshowd. De medewerkers van Pierre kregen diverse vragen: hoe lang chocola moet afkoelen na bereiding? Hoe zien de bonbonvormen er uit? Wat gaat er allemaal in die grote koelkasten?

Na de rondleiding mochten de kinderen eindelijk zelf aan de slag. Ze kregen allemaal een plek aan de grote werkbank en gingen eerst chocoladerotsjes maken. Deze mochten ze in drie verschillende smaken bereiden.

Vervolgens mochten ze aan de gang met hartjes in het kader van valentijnsdag: zelf een chocolade valentijnshart-lolly maken en versieren met hartjes en andere accessoires.

Nadat alles gekoeld was kregen alle deelnemers een zakje om hun zelfgemaakte chocolade in te doen.