Valentijnsconcert

Hillegom n In het kader van Valentijnsdag organiseert de bibliotheek Hillegom in samenwerking met Seniorenkoor Eigen Wijs, de Hillegomse Muziekschool en leerlingen van het Fioretti College een lunchconcert.

Woensdag 14 februari, tussen 12.30 en 13.00 uur verzorgt het bekende Hillegomse Seniorenkoor Eigen Wijs in de bieb aan de Sportlaan 1 dit optreden. Solo's en samenzang wisselen elkaar af en met verschillende nummers kan er worden meegezongen.

Leerlingen van het Fioretti College voorzien iedereen van een lunch en tijdens de lunch zorgt de Hillegomse Muziekschool voor achtergrondmuziek op de piano. Aanmelden via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl of bel: 0252-516726. Deelname kost 2,50 euro.


Balletschool viert jubileum

Hillegom n Balletschool Martha de Rijk bestaat dit jaar 45 jaar. Speciaal voor dit jubileum jaar heeft Merel Cornet, danseres en docente bij de balletschool, een choreografie gemaakt met als thema: sterke vrouw.

De Rijk is oprichter van de balletschool en geeft nog steeds les aan een groep senioren: een groot voorbeeld van een sterke vrouw. Op 8 februari stond Cornet in het voorprogramma van de voorstelling Nachthexen 1 van Van Daele in theater Ins Blau in Leiden. Dit was tevens de kick off van het 45-jarig jubileum. Veel Hillegommers waren speciaal voor dit optreden naar Leiden gekomen. Later in het jaar volgen nog meer bijzondere feestelijkheden rond het 45-jarig jubileum.