De spelers van de musicalklas geven een minivoorstelling op het Fioretti College in Lisse. | Foto: pr
De spelers van de musicalklas geven een minivoorstelling op het Fioretti College in Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Minivoorstelling van musicalklas Fioretti

Lisse n De 28 spelers van de musicalklas van het Fioretti College in Lisse geven donderdag 22 februari een minivoorstelling in de theaterzaal van de school.

In anderhalf uur word je meegenomen op reis van Frankrijk naar Salou, zit je plots in het vliegtuig van Nicaragua naar Schiphol en eindig je op een flatje drie hoog achter met een misverstand. Deze minivoorstelling geeft een verrassend inkijkje in de wereld van de musicalklas. Dit schooljaar repeteert de groep onder leiding van Willem-Jan Kinds (regie) en Pauline van Eeden (zang) al een half jaar lang voor de voorstelling High School Musical die op 6 juni in première gaat. De minivoorstelling is alvast een voorproefje. Kaartjes zijn verkrijgbaar à €2,50 op www.fioretti.nl. Zaal open 19.45u., aanvang voorstelling 20.00 uur.


Beursvloer Bollenstreek wordt De Uitdaging

LISSE - Tot en met 2016 werd eens per twee jaar een Beursvloer Bollenstreek georganiseerd. Dit was een bijeenkomst om de vraag tussen sociaal-maatschappelijke organisaties/verenigingen en ondernemers bij elkaar te brengen. Begin 2017 is de Beursvloer geëvalueerd.

Door Arie in 't Veld

Daarbij gaven wethouders, ambtenaren en De Lionsclub Bollenstreek (organisatoren) aan een andere vorm te willen. Dit omdat vooral verenigingen te weinig gebruikmaakten van de Beursvloer en het organiseren ervan veel tijd en menskracht kostte. In juni 2017 is De Uitdaging als alternatief voor de Beursvloer gepresenteerd, een platform van ondernemers die kijken hoe zij met kennis, kunde en materialen kunnen ingaan op de vraag van sociaal-maatschappelijke organisaties/verenigingen. De opzet voor de HLT-Uitdaging is de afgelopen periode verder uitgewerkt. Op dit moment liggen er een businessplan, dekkingsplannen en begrotingen voor 2018-2020 waarover een besluit genomen kan worden. Wethouder Adri de Roon zegt dat de Lions het project hebben teruggegeven aan de gemeenten. "Het project De Uitdaging is inmiddels actief in 65 gemeenten en heeft zijn waarde al bewezen. Het is zoiets als de beursvloer, maar dan in verbeterde vorm via internet. Er zal een stichting worden opgericht en er is een manager voor de coördinatie benoemd. Het succes van De Uitdaging staat of valt met de inzet vanuit sociaal-maatschappelijke organisaties/verenigingen en ondernemers. De manager heeft al oriënterende gesprekken gevoerd in de regio. Daaruit blijkt dat er vanuit ondernemers voldoende interesse is voor het initiatief. Ook zijn er voldoende hulpvragen vanuit sociaal-maatschappelijke organisaties/verenigingen, gezien de aanvragen voor ondersteuning die nu bij de gemeente terechtkomen. Daarnaast moet er animo zijn vanuit andere financiers en fondsen om financieel bij te dragen. Op basis van de ervaringen in andere gemeenten zal dit geen probleem zijn. Wat de deelname van Lisse betreft, bedragen de kosten dit jaar 5.000 euro. Naast de deelname van andere gemeenten in de regio wordt ook financieel deelgenomen door het Oranjefonds." De stichting kan naar verwachting in het eerste kwartaal/begin tweede kwartaal 2018 zijn opgericht en operationeel worden.