Elsbet Remijn en Claudette Verhulst vormen het pianoduo Beth & Flo. Ze combineren klassiek met cabaret. | Foto: pr
Elsbet Remijn en Claudette Verhulst vormen het pianoduo Beth & Flo. Ze combineren klassiek met cabaret. | Foto: pr Foto: pr

Beth & Flo combineren klassieke recitals met cabaret

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treden op 20 februari de pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst op. Zij presenteren zich sinds 2013 als pianoduo Beth & Flo – pianistes met een 'vleugeltje' theater.

Elsbet en Claudette leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2014 behaalden ze beiden hun Masterdiploma klassieke piano. Ze namen met succes deel aan verschillende concoursen en volgden masterclasses voor solorepertoire bij onder meer Igor Roma en Ronald Brautigam. Beide pianistes hebben grote affiniteit met theater. Daarom luisteren zij hun klassieke recital op met gesproken en gezongen woord. Ze plaatsen de muziek in een verhaal en zoeken voortdurend interactie met het publiek. Zo ontstaat een voorstelling die tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma rondom klassieke muziek in zit. Bij dit concert spelen Beth & Flo muziek van Rachmaninov, Brahms en Dvorák. Ook spelen ze het energieke stuk 'The Aftermath' van de jonge Nederlandse componist Ruben Naeff. Van Saint-Saëns klinken delen uit het Carnaval des animaux en de grimmig-aanstekelijke Dance Macabre in een bewerking voor vier handen op één piano. Met de nodige humor in de muziek zorgen Beth en Flo ervoor dat de bezoekers met een opgewekt hart het Koetshuis zullen verlaten. Het concert begint om 20.15 uur, inloop vanaf 19.30 uur Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/concerten, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.


Bloemenmozaïekwedstrijd dit jaar buiten schoolvakantie

Lisse n De 7e editie van de Bloemenmozaïekwedstrijd vindt plaats op zaterdag 14 april. Dat is buiten de schoolvakantie.

Daarom hoopt de organisatie dat scholen, sportverenigingen en buurten zich massaal inschrijven voor deze traditie die Lisse weer kleurrijk op de kaart zet. De wedstrijd valt samen met het Kindercorso en de Kunstroute. Allerlei kunstenaars in Lisse stellen hun ateliers open voor publiek. Deelnemers kunnen zich voor 19 maart inschrijven via de website: www.bloemenmozaieklisse.nl, of via het secretariaat; mw. Y van Leeuwen, De Madelief 104, 2161 EX Lisse. Ook kunstenaars die hun atelier willen openstellen kunnen zich opgeven.