Afbeelding
Foto:

Duinpolderweg: van veel meningen naar één stem

Hillegom n De Duinpolderweg is op dit moment een van de meest besproken onderwerpen in Hillegom. Dat was ook te merken bij de druk bezochte inloopavond op het gemeentehuis van Hillegom.

Foto en tekst: Remco Out

Tot 18 februari kan iedereen een zienswijze op de plannen voor de Duinpolderweg bij de provincie indienen. Ook de Hillegomse raad gaat een zienswijze indienen, maar niet voordat ze alle meningen van de Hillegomse inwoners hadden gehoord. Dat is de reden dat ze op 5 februari iedereen uitnodigde om met ze in gesprek te gaan. In het gemeentehuis zaten raadsleden klaar voor de inwoners. Door met bezoekers aan de inloopavond in gesprek te gaan, probeerde de raadsleden duidelijk de krijgen wat hun mening was. Alle meningen werden opgeschreven en uiteindelijk worden deze verwerkt tot een groot verslag. Donderdag 15 februari zal er dan een extra openbare raadsvergadering zijn, waarin ze een besluit zullen nemen over de zienswijze van Hillegom. Veel buurtbewoners waren samen naar de avond gekomen om een duidelijk signaal te geven dat ze niet willen dat de Duinpolderweg langs of door hun straat moet worden aangelegd. Zo waren bewoners van de Pastoorslaan samen gekomen om hun stem tegen de zuidelijke variant uit te spreken. Bewoners van de Oosteindervaart waren hier juist weer om hun stem tegen de Zuidelijk en de midden variant uit te spreken. Hun voorkeur ging uit naar een nieuw ingediende plan, die bij de Weerlaan naar de Haarlemmermeer wordt doorgetrokken.

Ook bewoners van de Weeresteinstraat (foto) waren gezamenlijk aanwezig om hun onvrede te uiten op het voorgenomen tracé.