Afbeelding
Foto: Menno van Duijn

Middagprogramma voor senioren in Floralis

Lisse n De vaste culturele gebruikers van Floralis (beheerder Bescal, stichting Theater Floralis, Filmhuis Lisse, MLX Musical&Dance, Jeugdtheaterschool Flores en Symfonieorkest Bloembollenstreek) komen met een nieuw cultureel middagprogramma op elke laatste dinsdag van de maand.

Dit programma voor de doelgroep senioren zal wisselend worden ingevuld met bijvoorbeeld muziek, film en dans. De invulling wordt gezamenlijk bepaald door de vaste culturele gebruikers van Floralis. Zij zoeken de samenwerking met andere stichtingen en verenigingen in Lisse. De toegangsprijzen worden zo laag mogelijk gehouden en bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee vanaf 14.30 uur. De aanvangstijd van de voorstelling is standaard om 15.00 uur. Na afloop kunnen bezoekers naar wens gezellig napraten in de foyer. Op dinsdag 27 februari start 'De Laatste Dinsdag' met de film 'Oud Lisse en de Bollenstreek' van Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse". Bezoekers zien er hoe de bollenlanden zijn gevormd tot wat ze nu zijn. Ook het ontstaan van de veilingen en verkoop van de bollen, het bloemencorso en vele andere aspecten uit de hele Bollenstreek passeren de revue. Deze film is mede tot stand gekomen door de heer J. Zwetsloot en verwerkt door de heer S. van Dijk. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur en heeft geen pauze. Entree 5 euro, incl. koffie of thee bij binnenkomst. Tickets zijn vooraf te koop via www.floralislisse.nl en aan de kassa. Meer info: Bescal Marketing & Evenementen via 0252-865091 of info@bescal.nl.


Lezing Atlantic Odyssey door fotograaf Menno van Duijn

Lisse n Fotograaf Menno van Duijn is zondag 18 februari te gast in de bibliotheek Lisse.

Hij vertelt om 13.30 uur over zijn reis van de Zuidpool naar de westkust van Afrika en laat daarbij zijn prachtige foto's zien. Vaar mee met Menno van Duijn en luister en kijk naar het beeldverslag van zijn vaartocht van de Zuidpool tot de westkust van Afrika. Tijdens deze zeereis van zes weken bezoekt u samen met Menno diverse kleine eilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan waaronder het eiland Tristan da Cunha maar ook South Georgia. Menno laat prachtige beelden zien van pinguïns, zeeberen, albatrossen, stormvogels en dolfijnen waarvan u misschien nog nooit gehoord heeft. Deze dieren leven ver op zee en broeden op afgelegen vulkanische eilanden midden in de oceaan. Menno van Duijn is een gepassioneerde natuurfotograaf uit Katwijk. Hij is in zijn vrije uren veel aan zee te vinden, altijd op zoek naar dat speciale beeld. Zijn foto's zijn gepubliceerd in internationale tijdschriften en hebben ook prijzen gewonnen.