Vrienden van Oud Hillegom steunt NOG Beter 2.0

Hillegom n De stichting Vrienden van Oud Hillegom steunt alternatief voor aanleg Duinpolderweg van CHG: Tracé NOG Beter 2.0.

"Hillegom wordt bedreigd met de voorgenomen aanleg van de Duinpolderweg, dwars door ons dorp," laten zij weten in een ingekomen mail aan de redactie. "Zoals van een stichting met doelstellingen zoals die van Stichting Vrienden van Oud Hillegom verwacht mag worden, is zij tegen iedere inmenging in de cultuurhistorische landschappen binnen ons dorp, waar door de jaren heen al zoveel van is opgeofferd ten faveure van economische voorspoed en groei."

"Echter", meldt de stichting, "het zou van kortzichtigheid getuigen om met een kort "wij zijn tegen" te verwachten dat daarmee de plannen voor de aanleg van de Duinpolderweg door Hillegom af te wenden zijn."

De Vrienden zijn zich ervan bewust dat de enige redding voor de cultuurhistorische landschappen binnen Hillegom is, een alternatief voor het voorkeursalternatief aan te bieden.

Daarom sluiten zij aan bij de zienswijze van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG), dat inhoudelijk het enige alternatief is dat de minste nadelen biedt voor Hillegom: het tracé NOG Beter 2.0.

Kort omschreven betekent dat voor Hillegom: Maak gebruik van de bestaande Weerlaan; Maak een aansluiting met de N205 d.m.v. een tunnel onder de Ringvaart; Maak geen ruimtelijke reservering voor doortrekking van de Duinpolderweg vanaf de N208 naar de N206, zolang nut en noodzaak niet zijn aangetoond.

De volledige tekst van de door de Stichting Vrienden van Oud Hillegom ingediende zienswijze staat op: www.vriendenvanoudhillegom.nl onder Stichting, kopje: Wie zijn wij."


College tevreden over ambtelijke samenwerking

LISSE n Het college van B en W van Lisse is tevreden over de ambtelijke samenwerking.

Door Arie in 't Veld

"We zijn meer dan een jaar onderweg met onze werkorganisatie HLT en kunnen met tevredenheid terugkijken op 2017. We hebben hard gewerkt aan het bouwen van de organisatie. Natuurlijk ging dit hier en daar met vallen en opstaan, maar overall gezien ligt er een goed resultaat. Veel projecten zijn gerealiseerd: Entente Florale, start onderzoek Meerlanden en het Leantraject facturen zijn daarvan goede voorbeelden," aldus B en W van Lisse. Door middel van een Concernplan 2018 en bijbehorende domeinplannen wordt inzicht gegeven in de koers van de werkorganisatie voor 2018. De werkorganisatie HLTsamen voert de werkzaamheden uit voor de drie gemeenten. Hierin wordt men geconfronteerd met meer ambitie vanuit het bestuur en dus meer werk aan de ene kant, terwijl aan de andere kant werkzaamheden steeds efficiënter worden uitgevoerd. Voor het minderwerk ligt daar natuurlijk de opdracht van de taakstelling van 1,7 miljoen in 2020. Het is aan het management en het bestuur van HLTsamen hierin een goede koers te varen. Op de teams 'Openbare Orde, Veiligheid en Handhaving' en 'Beleid en Inrichting' is gekeken of met het doorschuiven van prioriteiten naar 2019 de knelpunten konden worden opgelost. Dit is niet het geval. Voor beide teams geldt dat er prioriteiten zijn doorgeschoven naar 2019 en dat indien er in 2018 geen extra formatie beschikbaar komt, er meer prioriteiten doorschuiven naar volgend jaar. Nu liggen de betreffende verslagen en voorstellen bij het college, maar uiteraard gaat de raad hier ook nog iets van vinden, want de ambtelijke samenwerking is nog altijd een ingrijpend fenomeen.