Lekker ravotten in De Waterkanten: zwemmen, klimmen en spelen.
Lekker ravotten in De Waterkanten: zwemmen, klimmen en spelen. Foto: pr

Vakantiepret voor jeugd in De Waterkanten

LISSE n In de voorjaarsvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen want bij Sportcentrum De Waterkanten is het weer tijd voor vakantiepret. Kinderen kunnen zich onder andere vermaken met verschillende luchtkussens, klimmen op de klimwand en ook ligt er een nieuwe stormbaan in het zwembad.

In Sportcentrum De Waterkanten kunnen kinderen op 24 februari hun zeemeerminnen- of haaiendiploma bemachtigen. Aanmelden kan via de website.

Op maandag 26 en dinsdag 27 februari kun je komen 'Spelen, Springen en Klimmen'. Gedurende deze dagen staat de sporthal vol met verschillende springkussens en stormbanen. En er is ook een glijbaan van vijf meter hoog. Is dit nog niet hoog genoeg? Probeer dan de top van het sportcentrum te bereiken via de klimmuur. Je kunt de toegang ook combineren met eten en / of een zwemkaartje. De luchtkussens zijn opgeblazen van 11.00 tot 16.00 uur.

Vrij zwemmen kan op doordeweekse dagen van 12.00 tot 15.30 uur en op woensdag tot 16.30 uur. Tijdens het recreatief zwemmen ligt ook de stormbaan in het water. Voor meer informatie over deze activiteiten of het online kopen van een kaartje, kijk op de website van Sportfondsen Lisse.


Handen uit de mouwen tijdens actie NLdoet

REGIO n Duizenden mensen steken op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Stichtingen, (buurt)verenigingen, zorginstellingen zetten hun deuren wagenwijd open voor vrijwilligers die een dag(deel) willen komen helpen bij het klaren van klussen. Nog steeds maken vele handen licht werk. WelzijnsKompas juicht dit toe! Dit jaar hebben zich tot nu toe 10 Hillegomse organisaties/verenigingen aangemeld met een klus en in Lisse zijn dat er 11. Voor een aantal klussen zijn nog vrijwilligers nodig. Kijk op www.nldoet.nl voor welke dat geldt. Maar een klus aanmelden mag ook nog. Ligt er nog een grote klus bij de buurt, de sportvereniging, de dorpstuin etc, meldt deze dan aan. Ook meedoen als klusgroep is nog mogelijk. Bij aanmelding van een groep kan de naam van de groep of het logo geplaatst worden.