| Foto: Hubert Habers
| Foto: Hubert Habers Foto:

VVSB wint bollenderby tegen FC Lisse

Voetbal n FC Lisse tegen VVSB op zaterdag in de tweede divisie. Een droom kwam uit voor de mensen uit Lisse en Noordwijkerhout. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een 'heerlijk' samenzijn in de sponsorruimte van de FC. Het hoofdgerecht werd bewaard voor het veld. Voor VVSB smaakte het toetje het prettigst. VVSB was de gelukkige winnaar door de treffer van Tommy Bekooij. De honderd procent score voor de mannen van Jack Honsbeek in 2018 werd zo met minimaal een week verlengd.

Door Jankees Faas

Bij VVSB ontbraken de sterkhouders Frans van Niels en Thomas Arroyo. Bij de FC ontbreken al geruime tijd Koen Fokkema en Thierry Monteny. Niels Buys zat een wedstrijd schorsing uit. Robert van Boxel en Roel de Goede waren weer fit. Rik Vermeulen en Rowdy van der Putten begonnen niet wedstrijdfit vanaf de reservebank.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte om de overleden Cees ter Wolbeek te gedenken. Cees en Toos die heel wat spelers bij FC Lisse de eerste voetbalmomenten lieten meemaken bij de Ukkies. Robert schoot na vijf minuten over. De twee teams gaven elkaar weinig toe. Bas Buimer was dichtbij de openingstreffer. VVSB-doelman Ruben Valk was paraat. Guido Pauw liet de bal namens VVSB iets te ver van zijn voet afschieten in minuut 26.

Geen stift, wel een steekpas

FC Lisse-doelman Brian van der Werff werd de winnaar bij de een tegen een.

Het veld was hobbelig. Mede daardoor veel balverlies. In de 29ste minuut kwamen de gasten op voorsprong. Tommy Bekooij kopte binnen.

Bekooij verzuimde een paar minuten later de bal over Van der Werff heen te stiften. Martin van Eeuwijk had een steekpass in huis op Bas. Bas kon net niet bij de bal. Hoogtepunten in de eerste helft waren de technische hoogstandjes van Martin en Boyd Stevens namens FC Lisse en Mo El Osrouti voor de gasten.

VVSB liet zich inzakken. FC Lisse moest komen in de tweede helft. Dat deed het ook. Bert Koomen maakte het Valk lastig met een schot. Robert kopte de overgebleven corner over. FC Lisse nam meer risico. VVSB profiteerde bijna van de ontstane ruimte via El Osrouti.

In de laatste twintig minuten wisselde FC Lisse aanvallend door het inbrengen van Rowdy, Rik en Luca Tarani. Rowdy scoorde bijna bij zijn eerste balcontact.

Bas had een mooie kopkans, die niet tussen de palen ging.

Martin had een geplaatst schot. De bij VVSB ingevallen Peet van der Slot redde op de doellijn. Zo werd VVSB de gelukkige winnaar van een derby, die geen winnaar verdiende.

FC Lisse speelt komende zaterdag 24 februari de uitwedstrijd tegen Katwijk. Dit treffen begint om 15.30 uur.