Vrouwengroep gaat voor een internationaal ontbijt

Lisse n Bij de Internationale Vrouwengroep van Buurthuis Salvatori aan de Wagenstraat 33, staat zaterdag 10 maart een ontbijt op de agenda.

Het ontbijt bestaat uit allerlei traditionele gerechten die de vrouwen graag aan elkaar willen laten proeven. Ze proberen zelf uit te leggen waarom ze voor een gerecht hebben gekozen. En de ervaring is: hoe beter het verhaal, hoe beter het smaakt.

De activiteit start om 10.00 uur met inloop en het uitstallen van de gerechten. Om 10.30 uur gaat iedereen aan tafel. De activiteit is bedoeld voor vrouwen uit allerlei culturen en landen. Dus ook voor vrouwen uit Nederland. Het is wel de bedoeling dat deelnemers zelf ook iets meenemen. Kinderen van 0-10 jaar zijn eveneens welkom.

De kosten bedragen 2 euro . Voor info neem contact op met Mariƫt Baaij via 06-54314441 of mail: marietbaaij@hotmail.com.


Excursie in de polders

Hillegom n (ingezonden) Behoud de Polders houdt zondag 4 maart een excursie naar de Weerlaner- en Oosteinderpolder. Tijdens de wandeling vertelt natuurfotograaf Mario Penaat over de unieke flora en fauna van de Weerlaner- en Oosteinderpolder (De Polders). Ton van de Reep vertelt over de waardevolle cultuurhistorische betekenis van het gebied door de eeuwen heen.

De Weerlaner- en Oosteinderpolder zijn volop in het nieuws, omdat Gedeputeerde Staten van de Provincies Noord- en Zuid Holland hebben gekozen voor een voorlopig voorkeursalternatief van de Duinpolderweg, dwars door de Weerlanerpolder. De gemeente Hillegom en Holland Rijnland daarentegen hebben in hun zienswijze hun voorkeur uitgesproken voor een Duinpolderweg dwars door de Oosteinderpolder. De fracties van Bloeiend Hillegom, GroenLinks Hillegom en de PvdA Hillegom zijn tegen een Duinpolderweg door de Polders. PvdA was afwezig, maar liet een verklaring voorlezen; de beide andere partijen stemden tegen de gemeentelijke zienswijze tijdens de extra Hillegomse raadsvergadering op 15 februari. GroenLinks en Bloeiend Hillegom hebben bij de provincies een gezamenlijke eigen zienswijze ingediend.

De excursie is bedoeld om de deelnemers te informeren waarom Behoud de Polders meent dat er geen provinciale weg aangelegd moet worden dwars door deze polders.

De excursie begint om 13.15 uur bij Scouting Tjarda aan de Oude Weerlaan 63 en duurt ongeveer twee uur. Deelnemers wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen en eventueel iets te eten en/of te drinken. Zorg voor warme kleding en regenkleding. De deelname is gratis. Bij voorkeur vooraf aanmelden bij Ton van de Reep, secretaris Behoud de Polders, via 023 5842854 of mail: tonvandereep@outlook.com.


Hugo de Jonge gastspreker

Hillegom n Het CDA Hillegom organiseert in samenwerking met de CDA-afdelingen in Lisse en Teylingen op dinsdag 13 maart een thema-avond over welzijn. Vicepremier Hugo de Jonge is tijdens deze avond gastspreker. Hij is sinds 2017 vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens het CDA.

De bijeenkomst vindt plaats in het Fioretti College aan de Van Den Endelaan 5a. De toegang is gratis en de zaal is open om 19.45 uur. Het programma start om 20.15 uur.