Een keertje minder eten bij Salvatori in maart

Lisse n Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart is er die dag geen Eetcafé bij Salvatori. Het buurthuis doet dan dienst als stemlokaal.

Maar op woensdag 7 en 14 maart wordt er wel gekookt. Kookteam Ellen zal hopelijk de koude van februari doen vergeten op 7 maart met misschien wel een heerlijke stamppot. Team Jamal zet op 14 maart z'n beste beentje voor om alle gasten weer te laten genieten van de aparte Syrische keuken. Dus wederom een Welkom met hetzelfde recept, kom genieten en ontspannen en vergeet niet uw mok mee te nemen.

De zaal is open vanaf 17.30 uur. Maaltijd: 18.00-19.30 uur. Kosten: volwassenen 5 euro en kids t/m 12 jaar 3 euro. Aanmelden voor het eetcafé, steeds op maandag bij Anneke Boogerd uitsluitend op 06-41970366. Buurtbewoners bellen tussen 8.00 en 8.30 uur, vrije aanmelding van 8.30 tot 9.00 uur. Per telefoontje maximaal twee aanmeldingen.


Geslaagd lijsttrekkersdebat

Hillegom n De stemming zat er goed in, vorige week, bij het door ondernemersvereniging InitiatiefRijk Hillegom georganiseerde Hillegoms Lijsttrekkersdebat, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Alle partijen waren vertegenwoordigd, de meeste met hun lijsttrekker maar een enkeling met een vervangende debater:

Voor BBH was Anne de Jong aanwezig, Bloeiend Hillegom: Ria Heemskerk, CDA: Fred van Trigt, D66: Annechien Snuif, Groen Links: Boelo Meijer, PvdA: Teresa Cardoso Ribiero en voor VVD: Aleid Ringelberg. Na een kort openingswoord door voorzitter Marieke Kleiss Noordermeer beet spreekstalmeester Dennis van der Voort (partner KIEN Ondernemersadvies en voormalig anchorman zakenradioprogramma BoBizzNIzz) het spits af. Tijdens de eerste ronde mochten de debaters in twee minuten (en geen seconde langer) hun pitch houden waarom juist hun partij de beste zou zijn voor de Hillegomse ondernemers. In de tweede ronde gingen de debaters met elkaar in debat. Er waren zeven onderwerpen waarbij telkens twee debaters aan de tand werden gevoeld. De onderwerpen liepen uiteen van de Duinpolderweg en bebouwing tot de Economische Agenda Duin- en Bollenstreek, en van één Bollengemeente en gemeentelijke slagkracht tot centrumplannen. Van der Voort had zich uitstekend voorbereid op de inhoud van de diverse partijprogramma's en probeerde door prikkelende stellingen te poneren de debaters uit hun tent te lokken. Dit lukt bij tijd en wijle, alhoewel het echte vuurwerk soms wat ontbrak. Rond 21.30 uur werd de aanwezigen in de zaal nog de gelegenheid gegeven vragen te stellen, waarvan een enkeling gebruik maakte. Daarna was het tijd om de stemmen te smeren (en te winnen?) aan de bar, en nog even na te praten met elkaar.