Het geld dat met de plukdag wordt opgehaald gaat in z'n geheel naar kindertehuis Hanukkah. | Foto: pr
Het geld dat met de plukdag wordt opgehaald gaat in z'n geheel naar kindertehuis Hanukkah. | Foto: pr Foto:

Tulpenpluk voor Kindergeluk

Hillegom n De Hillegomse Christine Lommerse houdt zondag 18 maart met meer dan vijftien vrijwilligers weer de bijzondere actie 'Pluk voor Kindergeluk', waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariëtte Krouwel.

Krouwel vertrok op haar 19de naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu jaren later, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd waar zij momenteel de zorg dragen voor 44 kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden zij een basisschool en is gestart met de bouw van een middelbare school.

Na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, bij Nord Lommerse Flower Bulb Group, mogen tulpenliefhebbers tulpen plukken uit de tentoonstellingsbakken in de expositiehal in Hillegom. Meer dan tweehonderd nieuwe en luxe tulpsoorten worden tentoongesteld: in totaal meer dan 100.000 tulpen. Vorig jaar was Lommerse blij verrast door de geweldige opkomst en de opbrengst van 3.000 euro. Dit jaar hoopt ze nog meer mensen kennis te laten maken met de prachtige tulpen en tegelijkertijd een mooi bedrag bijeen te krijgen door de verkoop van de tulpen en zo bij te dragen aan het geluk van de Ghanese kinderen. Elke bos tulpen (20 stuks) die geplukt wordt, kost 3 euro. De 'plukdag' duurt van 11.00 tot 17.00 uur aan de Nieuweweg 2. De toegang is gratis.


Jazzy Sunday Floralis met Martin Lichters

Lisse n In Grand Café Cineac Floralis is op 4 maart - de eerste zondagmiddag van de maand - weer een gezellige jazz-middag. Solist is de bekende Lissese gitarist Martin Lichters, begeleid door het Jazzy Pepper Trio.

Martin is een allround en veel gevraagde professionele gitarist. Hij studeerde klassieke- en elektrische gitaar en later Spaanse flamenco aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Na zijn eind=examen kreeg hij een baan als gitaardocent op een muziekschool in de Bollenstreek, daarnaast werkte hij als gitarist/banjoïst in de musicals Barnum en Cabaret en andere producties van Joop van den Ende. Sinds 1994 is hij als gitaardocent en ensembleleider verbonden aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen.

Martin zal tijdens Jazzy Sunday Floralis niet alleen jazz en Zuid-Amerikaanse nummers spelen en zingen, maar ook een aantal flamencostukken ten gehore brengen. Hij wordt begeleid door de bekende Haarlemse saxofonist Ruud Eeuwen, de jonge, net aan het conservatorium Rotterdam afgestudeerde contra-bassist Tommek van Leeuwen en de Lissese drummer Pim de Boer. Het optreden begint 4 maart om 14.30 uur en de toegang is gratis.


De Zilvermeeuw bakt pannenkoeken voor 55+

Lisserbroek n Basisschool De Zilvermeeuw in Lisserbroek organiseert samen met De Meerkoet, onderdeel van Maatvast, een pannenkoekenfeest!

Vrijdag 16 maart is de twaalfde editie van de Nationale Pannenkoekdag. De kinderen van De Zilvermeeuw zullen deze dag gaan bakken voor de ouderen (55+) in Lisserbroek.

Met de pannenkoek als oer-Hollands verbindend element tussen jong en oud is zo de basis gelegd voor een prachtige dag.

Om deel te nemen aan dit feest, moeten senioren zich inschrijven bij De Meerkoet. De inschrijflijsten liggen in dorpshuis De Meerkoet op een tafel in de hal en bij het voorportaal van het medisch centrum (naast De Meerkoet). Inschrijven is mogelijk tussen maandag 19 februari en vrijdag 9 maart.

Pannenkoek verbindt jong en oud

Het pannenkoekenfestijn vindt vrijdag 16 maart plaats van 13.00 tot 14.45 uur op openbare basisschool De Zilvermeeuw, Azollastraat 45 in Lisserbroek.