Elka-plan loopt vertraging op

LISSE n Omdat het concept-bouwplan voor het Elka-gebied aan de Grevelingstraat niet voldoet aan de inspraakprocedure, moet het nog een keer tegen het licht gehouden worden: eerst het plan ter visie leggen en afwachten of er zienswijzen komen en pas daarna naar de gemeenteraad.

Door Arie in 't Veld

Dat is donderdag in de. raadsvergadering besloten. Martijn Tibboel van de VVD diende een raadsbreed gedragen amendement in om dat voor elkaar te krijgen. Door de inspraakperiode duurt het traject wel twee maanden langer, maar nu hebben de bewoners wel de tijd om het plan te bestuderen en zienswijzen in te dienen.

Ondergronds parkeren

In het amendement staat onder andere dat de raad wil dat er bestudeerd wordt of half ondergronds parkeren een optie kan zijn en het appartementengebouw een verdieping lager dan nu getekend. Verder dat de landtong die ontstaat in beginsel voor iedereen toegankelijk is en ook een andere plek voor het appartementengebouw te bekijken, met het schetsontwerp van 2013 als uitgangspunt. Zo ontstaat een grotere afstand tussen de huizen op met name het Bloembinderspark en het appartementengebouw.

Hoogte

Ivo Prins, voorzitter van de bewonersgroep Bloembinderspark zei donderdag dat de groep wil dat er rekening wordt gehouden met alle betrokkenen. "Het is niet gelukt om met iedereen aan tafel te komen. Als je kijkt naar het Masterplan vinden we dat de hoogte in elk geval niet past. Vervolgens is er een nieuwe versie gekomen met een aantal verslechteringen, want ook de oever is daardoor onbereikbaar geworden. En een gebouw van acht meter hoog is een stapje te ver."

Mooi plan

Jan Weijers van het appartementengebouw uit de Grevelij was positiever. "Sedert 2009 wonen we daar; we kijken uit tegen de bizarre situatie naast ons met veel overlast. Er is regelmatig overleg hierover geweest met de gemeente en we denken dat er veel inspanningen zijn gepleegd met een positief resultaat. Een mooi plan, dat onze steun heeft en zo snel mogelijk uitgevoerd moet worden. Wat ons betreft morgen." Maar gezien de vertraging die het project oploopt zal Weijers dus nog even geduld moeten hebben.