Zwemmen met je maatje bij De Waterkanten

Lisse n 'Zwemmaatjes' is een samenwerking tussen WelzijnsKompas en Sportfondsen Lisse en wordt ondersteund door de Edwin van der Sar Foundation.

Even snel het zwembad in, gaat niet voor iedereen even gemakkelijk. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van gezondheids- of mobiliteitsproblemen of andere redenen waarom men denkt nooit meer in een zwembad te kunnen komen. Speciaal voor deze groep is er het project 'Zwemmaatjes' met zwemdagen op 19 maart, 16 april, 28 mei en 18 juni. Aanmelden voor 16 maart.

Deze activiteit duurt van 12.00 - 13.00 uur (aanvang is 11.45 uur) en kost 5 euro per duo, inclusief een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom om samen met bijvoorbeeld partner, vriend, buurvrouw, familielid of mantelzorger (uw 'maatje') op eigen tempo te bewegen in het warme water. Sportcentrum De Waterkanten is erop ingericht dat iedereen zonder problemen kan gaan zwemmen.

Aanmelden voor 16 maart

Om deel te nemen aan deze activiteit, kan tot 16 maart aangemeld worden voor Zwemmaatjes via digitale inschrijving op de site van Sportfondsen Lisse: www.sportfondsenlisse.nl. Of stuur een mail naar d.scheepmaker@welzijnskompas.nl. Voor meer info neem contact op met Dionne Scheepmaker van WelzijnsKompas op 06-45331545.


Beschermd wonen gaat naar gemeenten

LISSE n De taken die nu door Leiden vanuit de rol als centrumgemeente worden vervuld, te weten het voorzien in Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, worden in de komende jaren overgedragen aan de afzonderlijke gemeenten in de Duin- en Bollenstreek.

Door Arie in 't Veld

In de aanloop hiernaartoe moet duidelijk worden hoe de taken door de afzonderlijke gemeenten kunnen worden opgepakt. Het uitvoeringsprogramma 'Omzien naar elkaar' geeft inzicht voor welke veranderingen de gemeenten staan.

Het doel is dat kwetsbare mensen met meervoudige problemen in hun eigen woonomgeving kunnen (blijven) wonen en naar vermogen kunnen participeren in de samenleving. Door als Duin- en Bollenstreek nauw samen te werken, wordt de positie van onder andere Lisse versterkt ten opzichte van Leiden, de andere subregio's, en regionale grote zorgaanbieders.

Kwetsbare personen met meervoudige problemen

Een sterke positie – in dit proces van overdracht van taken en budgetten – zorgt ervoor dat de subregio krachtig kan deelnemen aan besprekingen in Holland Rijnland. De belangen van de inwoners kunnen hierdoor stevig worden vertegenwoordigd.

Budget

Per gemeente wordt een bijdrage van 7.500 euro gevraagd als werkbudget voor de projectorganisatie.Hiervoor is ruimte binnen de huidige begroting. Wanneer akkoord gegeven wordt voor het inrichten van de projectorganisatie voor Duin- en Bollenstreek, wordt het programma uitgewerkt en worden de verdere benodigde middelen voorgelegd aan colleges en gemeenteraden.