Afbeelding
Foto:

Senioren KBO in debat met lijsttrekkers

Hillegom n De Vereniging van Senioren KBO organiseert een verkiezingsdebat met lijsttrekkers van politieke partijen over en voor ouderen.

Dit debat vindt plaats op donderdag 15 maart van 14.00 tot 16.00 uur in Bloemswaard. Thema's zijn: inkomen voor ouderen, wonen en zorg, veiligheid, digitalisering zonder uitsluiting en aandacht voor zingeving.

Gespreksleider is Jos Draijer. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.


Rectificatie

Hillegom n In De Hillegommer van vorige week, week 9, dinsdag 27 februari, is een storende fout geslopen.

In het intro van het artikel op pagina 7, het interview met Aleid Ringelberg in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, staat abusievelijk dat zij verbonden is als lijsttrekker van D'66.

Dit klopt natuurlijk niet. Aleid Ringelberg is lijsttrekker van de VVD. Voor het ter perse gaan van de printversie van de krant kon dit net niet meer aangepast worden. Op www.dehillegommer.nl en de digitale krant is dit wel direct aangepast.


American Tulip

Streek/Hillegom n American Tulip Day in San Francisco was zaterdag 3 maart een groot succes. Het evenement, waarbij Union Square werd omgetoverd tot een bloemenzee, werd bezocht door 5.000 mensen.

Voor het eerst was in het centrum van San Francisco een pluktuin van 100.000 tulpen aangelegd.

Het publiek mocht de tulpentuin betreden en gratis een eigen bos tulpen plukken.

Het doel van American Tulip Day is om in Amerika de bekendheid van Nederlandse tulpenbollen te vergroten en de verkoop van in Amerika geproduceerde snijtulpen te stimuleren.

Organisator van het evenement is Anthos/iBulb. Anthos, gevestigd in Hillegom, is de brancheorganisatie van de handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. (bron: BO, foto: ibulb)