Gemeente Hillegom steeds meer digitaal

Hillegom n Inwoners van Hillegom kunnen steeds meer producten van de gemeente digitaal aanvragen. Via de website www.hillegom.nl is het mogelijk om allerlei producten en diensten vanuit elke willekeurige plek te bestellen. "We hebben geluisterd naar onze inwoners" aldus Annechien Snuif, wethouder Dienstverlening.

"Wij krijgen steeds vaker het verzoek om meer producten en diensten via de website af te kunnen handelen.

Daar hebben wij op ingezet en blijven daarin ontwikkelen. Voor de inwoner die dat nodig heeft of wenst, blijft de gemeente ook persoonlijk diensten verlenen!"

Op de website van de gemeente Hillegom moest voor een digitale aanvraag nog regelmatig een formulier uitgeprint en opgestuurd worden. Met de komst van het digitale loket zijn de meeste formulieren nu overgezet naar een zogenaamd slim formulier. Dit formulier kunnen bezoekers online invullen en digitaal terugsturen naar de gemeente.

Betalen via iDeal

Als er kosten mee gemoeid zijn, kan men via iDeal betalen. De aanvrager ontvangt een afschrift van het ingevulde formulier via e-mail.

Zo kan de aanvraag vanuit elke willekeurige plek gedaan worden.

De komende tijd blijft de gemeente de slimme formulieren doorontwikkelen en volgen er meer, zodat het voor inwoners steeds gemakkelijker wordt om producten aan te vragen.