Paaslunch in 't KrantCafé

Lisse n In sociaal-cultureel Centrum 't Poelhuys aan de Vivaldistraat 4 wordt dinsdag 27 maart van 12.00 tot 14.00 uur een lunch geserveerd..

Deze paaslunch wordt georganiseerd door het KrantCafé en bestaat uit parelhoen suprême met peperroomsaus, gebakken aardappeltjes en groente. Uiteraard zal het toetje niet ontbreken. Dit alles wordt verzorgd door Poelier van Dongen, Blokhuis 14a te Lisse.

De kosten van deze lunch bedragen 8,50 euro. Inschrijven kan vanaf maandag 12 maart t/m vrijdag 23 maart bij de gastvrouwen/heren van het KrantCafé.

Dat kan dan van 10.00 uur t/m 12.00 uur in 't Poelhuys op maandag t/m vrijdag (behalve donderdag). In 't KrantCafé kan men tevens terecht voor een kopje koffie of thee, sociaal contact, het lezen van de krant en een gesprek met de overige gasten dan wel gastvrouwen of-heren.


Inrichtingsplan voor Havengebied opgesteld

LISSE n Voor het gebied Het Havenkwartier is een inrichtingsplan voor het openbaar gebied opgesteld, met als uitgangspunt de afspraken uit de overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar Provast.

Door Arie in 't Veld

Belangrijkste leidraad voor het uitwerken van het inrichtingsplan is het handboek HIOR van de gemeente Lisse. In de overeenkomst is beschreven dat het inrichtingsplan wordt vastgesteld door het college, na een inzageperiode van vier weken. Ter onderbouwing en uitwerking van het inrichtingsplan zijn diverse onderzoeken verricht en is door de ontwikkelaar een bestek opgesteld, die de basis vormt van het inrichtingsplan. Er zijn in het inrichtingsplan voldoende bomen opgenomen. Ook vormen de plantvakken met deels bloeiende beplanting een waardevolle afwisseling met het verharde oppervlak. Bij de uitwerking van de nieuw te planten bomen in de Hobahostraat is rekening gehouden met het onderliggende riool en de hoge waterstand in het gebied, waardoor op sommige plaatsen voor een aangepaste boomsoort is gekozen.

Veel aandacht bij de uitwerking is gegaan naar het beheersen van het grond- en regenwater in dit gebied om hiermee wateroverlast bij hevige regenval en een hoge grondwaterstand zoveel mogelijk te voorkomen. Met name de 1e Havendwarsstraat is een bekend wateroverlastgebied. Ten aanzien van deze straat en de betreffende inspraakreactie hierover is een extra maatregel genomen, vooruitlopend op de definitieve inrichting om de wateroverlast te verminderen.

Enkele uitvoeringswerkzaamheden hebben ook betrekking op het algemeen rioolstelsel van de gemeente die in dit project worden meegenomen. De gemeente heeft hiervoor aan Provast de benodigde gegevens geleverd om dit in de uitvoering mee te nemen.


Keramiek kijken in de bieb

Lisse n Keramisten Trudy van der Eerden en Willy Veenman tonen werk in de grote vitrine bij de bibliotheek, onder het motto: Lente in mijn kop!

Trudy van der Eerden Halmans: "Ik werk met steengoed klei en ik heb voor deze voorjaarsexpositie de tulp op vaas en bol verwerkt. Verder wat handgevormd porselein."

Willy Veenman: "Als creatief vormgever ben ik altijd weer geïnspireerd door de natuur om mij heen in al zijn verschijningsvormen, ook die van bloembollen en zaden, bladen en bomen."

De expositie is te zien tot begin mei.