Hulp bij belastingaangifte voor ouderen

hillegom n Welzijnskompas heeft nog een aantal plekken vrij voor het invullen van het belastingaangifteformulier.

Deze belastingservice, bedoeld voor de kwetsbare en oudere inwoners van Hillegom, wordt in samenwerking met een accountants- en belastingkantoor uit Warmond ingevuld.

Het invullen van het belastingformulier wordt gedaan bij WelzijnsKompas gevestigd in het Dienstencentrum Elsbroek aan de Abellalaan 1 op vrijdag 16 maart. Op zaterdag 17 maart. zijn de medewerkers van het accountants- en belastingkantoor beschikbaar om de belastingpapieren in te vullen. Particulieren met een vermogen hoger dan 50.000 euro buiten de eigen woning, kunnen geen gebruik maken van deze dienst. De inkomensgrens is voor alleenstaanden: 35.000 euro en voor gehuwden/samenwonenden 48.000 euro per jaar. Voor het invullen is een geldige digid of machtigingscode nodig. Voor het opgeven van deze gratis service kan contact opgenomen worden met WelzijnsKompas, 0252-75 71 00 (van 9.00 – 12.30 uur).


Gratis compost bij de milieustraat

Regio n Elk huishouden in de gemeenten Hillegom en Lisse kan zaterdag 17 maart gratis vier zakken compost ophalen bij de milieustraat.

Hillegommers kunnen tussen 09.00 en 12.00 uur terecht aan de Marconistraat 16, Lissers gaan tussen 08.00 en 12.00 uur naar de Vennestraat 3. Met deze actie bedanken de gemeenten inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners per huishouden gratis vier zakken compost met een inhoud van 20 liter per zak ophalen. Tijdens de compostdag organiseert Meerlanden rondleidingen in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier wordt 100 procent van het gft gerecycled tot zes nuttige producten. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien. De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag-2018.