Kom naar de spelletjesmiddag in De Meerkoet

Lisserbroek n Er zijn in maart weer twee spelletjes- en knutselmiddagen in De Meerkoet. De Huiskamer van Lisserbroek is dan ook geopend.

Kinderen kunnen woensdag 14 en 28 maart weer gezellig naar de Meerkoet komen om te spelen op het poolbiljart, tafeltennistafel, voetbaltafel, airhockeytafel, Wii en springkussen. Aanvang zoals gebruikelijk om 13.30 uur. De entree is gratis en er wordt ook nog voor limonade gezorgd. De spelletjesmiddagen zijn in principe bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar zijn ook van welkom, mits een van de ouders/verzorgers aanwezig is. Zomaar even bijpraten of even lekker een uurtje neuzen in de Huiskamer terwijl de kinderen lekker spelen? Het kan allemaal! Rond 15.30 uur is de spelletjesmiddag voorbij.


Wie worden duurzame finalisten?

REGIO n De jury van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek maakt tijdens de Voorronde op 15 maart bekend welke 9 van de 23 deelnemers hun verhaal kunnen presenteren.

Aan het einde van de avond is dan bekend wie de vier Finalisten worden. Zij krijgen daarna een half jaar de kans om hun duurzame resultaten verder uit te bouwen of hun initiatieven te ontwikkelen. Ook de winnaar van de Publieksprijs wordt aan het eind van de avond bekendgemaakt. Met het uitreiken van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek willen de deelnemende gemeenten Teylingen, Hillegom, Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout duurzame ondernemers of initiatieven in het zonnetje zetten. Ondernemers met belangstelling voor duurzaamheid zijn 15 maart in de Burgerzaal van het gemeentehuis Katwijk welkom. Inloop vanaf 19.00 uur. Graag vooraf aanmelden op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.


Pannenkoeken bakken

Lisse n De Akker en de Josephschool in Lisse doen 16 maart mee aan Nationale Pannenkoekdag. Ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet. Elke school geeft een eigen invulling aan deze inmiddels Nederlandse traditie.