Ondanks de ijzige kou was de opening van het speelterrein door wethouder Van Trigt heel feestelijk. | Foto: AC
Ondanks de ijzige kou was de opening van het speelterrein door wethouder Van Trigt heel feestelijk. | Foto: AC Foto: Annemiek Cornelissen

Van Trigt opent speelterrein Oijen

HILLEGOM n Wethouder Fred van Trigt had de eer om 17 maart speelterrein Oijen feestelijk te openen. Het was ijzig koud, maar de aanwezigen lieten zich er niet door uit het veld slaan.

Door Annemiek Cornelissen

Om 14.00 uur hield Van Trigt een kort praatje, waarbij hij zijn trots over het mooie nieuwe speelterrein niet onder stoelen of banken stak. "Er is hier voor elk wat wils. Klautertoestellen, schommels en een waterspeelplek. De speeltuin is in nauw overleg met de buurt en een klankbordgroep tot stand gekomen. Sem, een jongetje uit de buurt was er al in een vroeg stadium bij. Hij heeft zijn ideeën bij de gemeente gelanceerd. Er moest nog wel wat aan het ontwerp gesleuteld worden om binnen het budget te blijven, maar we zijn er uiteindelijk uitgekomen." Volgens Van Trigt vindt de gemeente samenspraak en invloed van belanghebbenden heel belangrijk. "De totstandkoming van dit terrein is een voorbeeld hoe het in de toekomst ook zal gaan. De aanleg heeft langer geduurd dan gepland vanwege de koude winter." Samen met buurtkinderen Roos en Timo opende de wethouder vervolgens het terrein door het doorknippen van het afzetlint, waarna de kinderen enthousiast het speelterrein op stormden. Voor iedereen was er koffie, thee, warme chocolademelk, limonade en koek aanwezig.


Senioren KBO Hillegom doen aanbevelingen voor beleid

Hillegom n Seniorenvereniging KBO Hillegom hield donderdag een lijsttrekkersdebat in de grote zaal van Bloemswaard. Een half uur voor aanvang viel het licht uit.

Door Jos Draijer

Geen paniek, wel nervositeit, maar het kwam op tijd goed. Zodoende kon de voorzitter van de seniorenvereniging, Nico Turk, vijf speerpunten presenteren aan de lijsttrekkers van de zeven politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen: voldoende inkomen voor ouderen, integrale aandacht voor wonen en zorg, een veilige gemeente, digitalisering zonder uitsluiting en aandacht voor zingeving. "Deze speerpunten vertolken wat er leeft onder 55-plussers", aldus voorzitter Nico Turk. De lijsttrekkers hadden heel goed door dat op die bijeenkomst electoraal veel te halen viel: 7300 potentiële stemmers in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Goed voor minimaal een derde van alle raadszetels. Aan het eind van het debat zegden de lijsttrekkers toe serieus te kijken naar alle KBO-aanbevelingen en in overleg met senioren te blijven. Maar ook dat het tijd wordt voor een nieuwe integrale seniorenbeleidsnota. De oude dateert uit 2009. Een geslaagde middag waarbij de senioren uitstekend voor hun belangen opkwamen.