Afbeelding
Foto: pr

Duinpolderweg (ingezonden brief)

Hillegom n Van Henk Westerhuis (team GroeiDoei) ontving de redactie de volgende ingezonden brief. Volgens Westerhuis gaan de komende verkiezingen vooral over de Duinpolderweg:

"Duinpolderweg? Ja, dat is de weg die bedoeld is om de streek gereed te maken voor grootschalige woningbouw rond Station Hillegom. Het is de weg waarvoor Gedeputeerde Post van provincie Noord-Holland vecht alsof haar leven er van afhangt. De weg die volgens haar met van alles te maken heeft, behalve met woningbouw. Toevallig is diezelfde mevrouw Post ook bestuurder van Metropool Amsterdam, de club die naarstig op zoek is naar bouwlocaties voor 300.000 woningen. Het is ook de weg waarvoor Stadsregio Amsterdam al 468.000 euro heeft gereserveerd voor uitwerking van plannen. Als je het spel als toekomstig raadslid nog niet doorhebt, dan heb je wel héél veel boter op je hoofd. Die weg zorgt dus helemaal niet voor minder verkeer door de dorpskernen van Hillegom, Bennebroek en De Zilk. De Duinpolderweg zal de streek uiteindelijk totaal verstedelijken! Maar willen we dat wel … Wat ons het meeste dwarszit is het ondemocratische gehalte waarmee zo'n weg hier naar binnen gefietst wordt. En de naïeve houding van de lokale politiek die gespecialiseerd is in rapporten afwachten. De kiezers worden aangemoedigd om te kiezen, maar de meeste partijen wachten rustig onnozele rapporten af. Alles wijst er op: zodra die weg een feit is, komt de aap uit de mouw. In een paginagroot artikel in Haarlems Dagblad van 13 februari jl werd al een tipje van de sluier opgelicht. Het plan om open ruimte rond de stations tussen Hillegom en Haarlem grootschalig te ontwikkelen in het kader van Metropool Amsterdam. In diezelfde week gaf directeur Marketing Amsterdam net een lezing in Congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Hij stelde: "In het kader van Metropool Amsterdam praten wij niet meer over 'het strand van Zandvoort', maar over 'beach of Amsterdam' en jullie noemen het hier nog Bollenstreek, maar wij spreken alleen nog over 'flower area of Amsterdam' ". We hebben wel een mening over Rusland en De Krim, maar over wat hier onder onze eigen neus gebeurt laten de meeste partijen hun beurt voorbij gaan. Willen we met de Duinpolderweg een buitenwijk van Amsterdam worden of willen we een landelijke streek blijven. U mag het morgen zeggen. Kieswijzer: zie Duinpolderweg.nl."


Twee keer goud voor Fioretti Hillegom

Hillegom n Het Fioretti College Hillegom heeft twee keer goud gewonnen tijdens de nationale kampioenschappen van Skills Talents, de teamvakwedstrijden voor het vmbo.

Na eerder de provinciale kampioenschappen op hun naam geschreven te hebben, gingen Kim Ruigrok, Amber de Jonge en Fleur Oldenburger er namens het Fioretti College Hillegom wederom met het goud vandoor. Zowel in de categorie "beste school per wedstrijdrichting" als met het provincieteam Zuid-Holland Hawks, wonnen zij goud. Een mooie beloning na al het harde werken waarbij vooral hun goede samenwerking en vindingrijkheid opviel. De ontknoping vond plaats op 15 maart tijdens 'Skills The Finals' in de IJsselhallen in Zwolle.

"Ik ben onvoorstelbaar trots", zegt Daisy Baarda, begeleidend docent van het winnende team. "Het was dit keer erg moeilijk, maar ze hebben hartstikke goed hun best gedaan. Veel vmbo'ers kunnen zich in de beroepspraktijk goed uiten en dat zag je vandaag bij de wedstrijden. Het geeft een enorme boost voor het zelfvertrouwen plus het is een goede voorbereiding op het examen." Na de prijsuitreiking in Zwolle kregen Kim, Amber en Fleur ook nog een feestelijke huldiging op school.