Meidenvoetbal

Hillegom n Bij sv Hillegom wordt op woensdag 28 maart een 'voetbal' vriendinnendag gehouden van 14.00 tot 16.00 uur.

De deelname is gratis en bedoeld voor meiden tussen de 6 en 12 jaar. Aan het einde van de middag krijgen alle deelnemers een verrassing. Opgeven doe je door team 'Hillegom in beweging' te mailen onder vermelding van naam, leeftijd, school en telefoonnummer naar:

pdebree@sportsupport.nl


Voorjaarsactie basketballers

Hillegom n Basketbal Vereniging Hillegom '85 is op zoek naar sportieve 18-plussers die zin hebben om te (leren) basketballen.

Kom drie keer gratis meetrainen en als je je inschrijft, dan hoef je pas vanaf volgend seizoen contributie te betalen (dus twee maanden gratis sporten). Wat biedt de vereniging: training op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur in De Vosse (basketbaltechnieken en termen aanleren of opfrissen). De gezellige vereniging wil het basketbal in Hillegom laten groeien en naar een hoger niveau tillen. Dus kom kijken, helpen of doen! Vraag even naar Richard, Mustafa of Muriël. Of stuur een berichtje voor meer info (secretariaat@bvhillegom85.nl).


Lezing over 'Een gouden gezin'

Lisse n Schrijfster Jolanda Zuydgeest is zondag 25 maart om 13.30 uur te gast in de Lisser bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Zij vertelt deze middag over haar boek 'Een gouden gezin'. Het verhaalt over de zorg voor een moeder van negen kinderen. Na de dood van haar man, weet de moeder verder te gaan met haar leven. Wanneer zich echter opnieuw een tegenslag voordoet, raakt zij depressief en verliest de lust om te leven. Ze onderneemt een poging zichzelf van het leven te beroven, waarna de zorg voor haar toeneemt. Mede onder druk van de mantelzorg ontstaat er een breuk binnen het gezin. Een prachtig, schurend relaas waar heel veel mensen zichzelf en hun eigen familie in zullen herkennen. Een verhaal over hoe de zorg, het overlijden en veelal ook de afwikkeling van de erfenis, 'kinderen' kan verdelen en uiteen kan drijven. De toegang is gratis.


FHL brengt Matthäus Passion

Lisse n In het kader van de laatste dinsdag van de maand, is 27 maart in Floralis "De Matthäus Passie" te zien.

Het is een aangrijpende uitvoering in De Nieuwe Kerk, gedirigeerd door Reinbert de Leeuw, geregisseerd door Cherry Duyns. De film duurt 175 minuten en dus begint de voorstelling voor de verandering om 14.00 uur. Kassa open om 13.30 uur. Entree 7 euro.