Afbeelding
Foto:

In de rij voor gratis ijs

HILLEGOM n De start van het ijsseizoen bij Chocolaterie Pierre was wederom overweldigend. Traditiegetrouw mochten de kinderen een gratis ijsje komen halen. Gerekend werd op 750 tot 1000 ijsjes, maar er zijn meer dan 1800 bolletjes uitgedeeld en dat is volgens eigenaar Gert van Soest nog nooit eerder voorgekomen.

De rij was dit jaar enorm lang. De ijsliefhebbers stonden tot voorbij Blokker. "De ijsscheppers hadden letterlijk de blaren op hun handen staan. Ruim twee uur hebben ze staan scheppen, er leek geen eind aan te komen!" laat Van Soest weten. Ook vanwege de werkzaamheden bij de Houttuin moesten er dit jaar extra veel mensen worden ingezet om op te letten. Dit om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Ook werden er dranghekken geplaatst. "We zijn heel blij met de vrijwilligers die alles perfect in goede banen hebben geleid. Het was echt een mooie dag om op terug te kijken. Wat ons betreft kan het ijsseizoen niet beter beginnen." Van Soest zegt het fijn te vinden om iets voor het dorp te mogen doen. "Wij zijn trots op ons dorp en daarom doen wij dit. Het was een hele voorbereiding. Voor een dergelijke actie zijn we drie dagen in touw. Het kost vrij veel energie van het hele team, maar we doen het met liefde. Dit jaar hebben we weer nieuw smaak geïntroduceerd, de triple gold, drie vormen van caramel in een ijsje en deze kon meteen geproefd worden."


ZOA zoekt collectanten in Lisse

Lisse n Een recordaantal mensen was vorig jaar wereldwijd op de vlucht. Ruim 65 miljoen vluchtelingen zijn hierdoor afhankelijk van hulp van anderen.

Duizenden Nederlanders zetten zich in de week van 26 t/m 31 maart in voor hulp aan vluchtelingen, door mee te doen aan de collecteweek van de christelijke hulporganisatie ZOA. Ook in Lisse gebeurt dit. Helpt u mee? Om de collecteweek in Lisse mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig. Wilt u zich ook een uurtje inzetten voor slachtoffers van oorlog en rampen? Meldt u dan aan via zoa.nl/ikdoemee.