Tulpenconcert in Floralis

Lisse n Het Symfonieorkest Bloembollenstreek geeft op zaterdag 24 maart 2018 om 19.30 uur zijn jaarlijkse Tulpenconcert in Floralis in Lisse.

De drie orkesten van de vereniging zullen elk een gedeelte van het programma voor hun rekening nemen. Het Juniorensymfonieorkest Bloembollenstreek, bestaande uit de jongste leden van de vereniging, zal onder leiding van Marcus Vliegen het spits afbijten met een aantal korte stukken. Zij spelen onder meer een deel uit Een midzomernachtsdroom van Mendelssohn en Danse Macabre van Saint-Saƫns, maar ook delen uit de film Pirates of the Caribbean en het nummer Seven Nation Army van de Rock band The White Stripes

Het Symfonie Orkest Bloembollenstreek speelt onder leiding van Paul van der Reijden ook delen uit Mendelssohns Een midzomernachtsdroom en twee delen uit de symfonie in e klein van de Nederlandse componist Johannes Verhulst.

Na de pauze speelt het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek met Erik Waerts als dirigent onder meer de ouverture uit Die Fledermaus van Johann Strauss en Stars and Stripes van Sousa. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van de drie orkesten met De Moldau van Smetana.

Kaarten voor dit concert kosten voor volwassenen 12,50 euro; bij voorverkoop via www.symfonieorkest-bloembollenstreek.nl of via de leden 11,00 euro. Donateurs betalen 7,50 euro en kinderen tot 12 jaar 6,00 euro


De Uil bekert verder

Hillegom n In de externe competitie van de NHSB heeft De Uil 1 dit seizoen geen potten kunnen breken, maar voor de NHSB bekercompetitie (viertallen) blijken het ware "cupfighters".

Na in de tweede ronde het sterke team van de Kennemer Combinatie verslagen te hebben, werd nu ook het team van Bergen (het 1e achttal is al kampioen in klasse 1 A) in de 3e ronde op donderdag 15 maart opzij geschoven met maar liefst 1-3. Jan Havenaar aan bord 3 wist met wit zijn bekende Pc3 opening keurig af te ronden en toen ook Willem Hensbergen aan bord 2 zijn tegenstander op fraaie wijze de das had omgedaan, was de winst al een feit. Jan de Jong won tenslotte op schitterende wijze ook zijn partij en maakte daarmee het feest compleet. Dat Ad met enkele pionnen achterstand zijn partij tegen de sterke Antonio Ballesteros gewonnen moest geven was voor de statistiek. De Uil bereikte hierdoor de laatste acht van deze bekercompetitie. Wie weet wat er nog in het vat zit.


Positief Gezond

Hillegom n De gemeenteraad van Hillegom heeft op 15 maart ingestemd met de nota 'Hillegom Positief Gezond!'. De gemeente richt zich in de periode 2018 t/m 2021 op het bevorderen van de gezondheid van de inwoners.