Hillegommer Bas is beste patissier

REGIO n Bas Klarenbeek, woonachtig in Hillegom en student van het ROC Horizon College, is Nederlands kampioen patissier geworden.

Hij deed mee aan Skills Heroes, dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Robin Berkhout veroverde zilver in de categorie bouwtimmerman. Bas en Robin volgen hun mbo-opleiding bij het Horizon College op de locatie Heerhugowaard. De finales werden gehouden van 15 tot en met 17 maart op verschillende plaatsen in Overijssel. Per discipline deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes. Winnaar Bas is enorm blij met zijn gouden titel. "Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken." Bas moest onder meer een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken.


De School houdt open huis

Hillegom n Kunstenaarscollectief De School Hillegom houdt op 7 en 8 april open huis.

Ze doen dit met een zeer gevarieerd aanbod van kunst, cultuur, dans en muziek door het gehele historische gebouw. De kunstenaars hadden nooit verwacht dat ze zo lang van het voormalige schoolpand gebruik konden maken. Het collectief bestaat in 2018 vier jaar en groeit en bloeit vanaf het begin. De kunstenaars houden een overzichtsexpositie in de voormalige balletzaal en diverse ateliers zijn geopend. De bekende journalist/auteur en kunstkenner Frénk van der Linden is oud-Hillegommer en zal de feestelijke opening verrichten om 15 uur. Bezoekers zijn daarna in de gelegenheid zijn nieuwste boek, Onder Hollandse helden, door hem te laten signeren.


Muzikaal Mama Café Lisse

Lisse n Het Mama Café is dé ontmoetingsplek in Lisse voor moeders met jonge kinderen.

Iedere eerste woensdag van de maand van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen moeders in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A met elkaar in gesprek, handige opvoedtips uitwisselen en elkaar steunen. Op 4 april wordt het een muzikaal café, dan komt muziekschool Hillegom op bezoek. Loop gezellig binnen!