Alle vrijwilligers bij elkaar die het project mogelijk maakten.| Foto: pr
Alle vrijwilligers bij elkaar die het project mogelijk maakten.| Foto: pr Foto:

Pluk voor Kindergeluk goed voor een recordopbrengst van 11.500 euro

Hillegom n De actie Pluk voor Kindergeluk heeft vorig weekend 11.500 euro opgebracht. Het is een actie die de Hillegomse Christine Lommerse-Hoogendoorn organiseerde met meer dan vijftien vrijwilligers.

Dit bedrag komt geheel ten goede aan het Ghanese kindertehuis Hanukkah van de Nederlandse Mariƫtte Krouwel-Asagbo. Zij vertrok op haar 19e naar Ghana om vrijwilligerswerk te doen en heeft nu jaren later, samen met haar Ghanese man Moses, een eigen kindertehuis gebouwd waar zij momenteel de zorg dragen voor vierenveertig kinderen in de leeftijd van vier maanden tot en met 18 jaar. Ook bouwden zij een basisschool bij het kindertehuis en is de start gemaakt met de bouw van een middelbare school.
Het evenement vond plaats na afloop van het jaarlijkse Tulip Trade Event, dat de firma 'Nord Lommerse Flower Bulb Group' in Hillegom voor hun (internationale) klanten organiseert. Meer dan tweehonderd nieuwe en luxe tulpsoorten werden tentoongesteld. In totaal meer dan 100.000 tulpen.


Rotary bij vaccinatiedagen in India

ROTARY n In de week van 8 t/m 15 maart hebben Rotary-teamleden, waaronder Walter Jansen van de Rotaryclub Hillegom-Lisse, samen met lokale healthworkers , tijdens de Nationale Immunisatiedagen kinderen in de leeftijd tussen 0 en 5 jaar tegen polio gevaccineerd in Moradabad, Uttar Pradesh in India.

Tijdens de nationale vaccinatiedagen worden in heel India 172 miljoen kinderen tussen 0 en 5 jaar gevaccineerd met 2 druppels poliovaccin in hun mond. Het linker pinknageltje wordt na de vaccinatie met paarse inkt gemarkeerd als bewijs. Het Rotary-vrijwilligersteam had veel kleine knuffeltjes meegenomen om aan elk gevaccineerd kind te geven. Bij de start van deze campagne in 1985 waren er wereldwijd nog 350.000 nieuwe poliogevallen per jaar in meer dan 120 landen. In het afgelopen jaar 2017 waren er nog slechts 22 nieuwe gevallen, 8 in Pakistan en 14 in Afghanistan! Dit jaar zijn er tot nu toe nog slechts 3 gevallen in de hele wereld, alle in Afghanistan. Na het uitroeien van pokken in 1977 zal polio de tweede virusziekte zijn die wordt uitgeroeid. Rotaryclub Hillegom-Lisse is trots op deelname van Walter Jansen aan deze reis .