Afbeelding
Foto:

Dominee Henk Reinders gaat naar Driebergen

Lisse n Dominee Henk Reinders verruilt Lisse voor Driebergen. In 2007 kwam hij bij de Pauluskerk terecht. 8 april doet hij er zijn laatste dienst.

Door Jankees Faas

"Ik kreeg een telefoontje van ouderling Martin Zonneveld van de Pauluskerk. Zij zochten een nieuwe predikant. Ik kreeg een profielschets opgestuurd. Ik heb deze bestudeerd. Er zat muziek in. Ik merkte dat de Pauluskerk een kerk was waar generaties goed waren vertegenwoordigd. Ze wilden ook wat beweging binnen de kerk. Bovendien wilde wij als gezin terug naar het westen, na jarenlang Zeeland", vertelt Henk.

Hoe denkt Henk terug aan elf jaar Pauluskerk? "De Pauluskerk is een warme en hartelijke gemeenschap. Er zijn veel goede dingen gebeurd. Zo zijn wij begonnen met kampeerweekeinden met gemeenteleden. Met 125 mensen op een camping van jong tot oud. De manier om elkaar te ontmoeten en generaties met elkaar te verbinden. Op zaterdag een barbecue en op zondagochtend een dienst. Allemaal heel laagdrempelig."

Henk is trots op de buitenlandse reizen, zoals die naar Gambia. "In 2013 en 2014 hebben wij heel veel actie gevoerd in het kader van het Gambia-project. De jongeren hebben zich super ingezet. Wij hebben 25.000 euro bij elkaar gekregen. De reis naar Gambia heeft niet alleen veel emoties teweeggebracht. Het was ook een moment om na te denken over je eigen cultuur en geloof. Jongeren zijn zelf met hun geloof aan de slag gegaan. Na het Gambia-project zijn er heel wat jongeren aangehaakt." De jaarlijkse Herdertjestocht vlak voor kerst, nu breed gedragen door de kerken in Lisse, startte ooit in 2009 bij de Pauluskerk.

Voor Henk wacht een nieuwe uitdaging in Driebergen. "Ik ben nu 55. Als ik nog een keer veranderen wil, dan moet het nu gebeuren. De gemeente in Driebergen lijkt op die van de Pauluskerk. Ik werk daar bovendien tachtig procent. Ik ben ook nog voorzitter van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland, wat zich voor een groot deel afspeelt in het midden van Nederland. En mijn kinderen wonen daar in de buurt. Na elf jaar in Lisse is het goed zo en zet ik in vertrouwen op God een nieuwe stap."


Toneelstuk De Chinese Nachtegaal in De Meerkoet

Lisserbroek n De Chinese nachtegaal is een sprookje van Hans Christiaan Andersen. Het wordt door toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes opgevoerd in De Meerkoet op zondag 8 april.

Het gaat over een Chinese keizer die een porseleinen kasteel heeft en een immense tuin met de mooiste bloemen. In de tuin woont ook een nachtegaal met een betoverende stem. Maar dan krijgt de keizer een mechanische nachtegaal… De vereniging heeft het sprookje op een authentieke manier tot leven gebracht. Het wordt fijngevoelig verteld en gespeeld in een prachtige aankleding en entourage.

De voorstelling op 8 april begint om 15.00 uur, duurt ongeveer een uur en is geschikt voor iedereen tussen de 4 en 100 jaar. Tickets verkrijgbaar bij De Meerkoet (Krabbescheerstraat 1) in de voorverkoop 6 euro, op de dag zelf 7,50 euro. Leden van KoetActief krijgen 50 procent korting.