Afbeelding
Foto:

Christa Kerdijk op tv bij Topper Gezocht

Lisse n In Hippolytushoef en omgeving is ze wereldberoemd. Maar in Lisse, waar ze nu zo'n 9 maanden woont, is ze nog niet zo'n bekende verschijning. Daar komt met haar deelname aan Topper Gezocht vast verandering in. Zangeres Christa Kerdijk (46) is klaar voor een doorbraak.

Door Ruth Eppink

De opnames voor het SBS6-programma zijn al achter de rug, maar Christa mag er uiteraard nog niets over vertellen. Wel over hoe ze bij die zoektocht naar de Vijfde Topper betrokken raakte. "Ik wilde eigenlijk meedoen aan een ander soort zangprogramma en werd voor Topper Gezocht gescout. Dat leek me eigenlijk ook hartstikke leuk, dus ben ik daarvoor gegaan." Christa komt uit een muzikale familie. Ze zat 25 jaar in de band van haar vader, The Telstars, waar zij zong en haar broer drumde. "We traden veel op bij bruiloften en partijen. Uiteindelijk wilde ik echter solo verder en dat betekende het einde van de band in die vorm."

Ze deed vijf jaar geleden mee aan het tv-programma Bloed, Zweet & Tranen, bracht al een aantal Nederlandstalige singles uit, maar ziet zichzelf niet als zangeres van het levenslied. "Nee, ik vind Engelstalig eigenlijk nog lekkerder om te zingen. Ik ben dol op nummers uit de jaren 70 en 80, Donna Summer, The Trammps, dat werk. Echt feestrepertoire. In dat opzicht ben ik een allround zangeres. Ik heb ook in Lisse opgetreden, bij De Engel."

De liefde bracht Christa van Hippolytushoef naar Lisse, waar ze met Perry samenwoont. In het dagelijks leven doet ze de housekeeping en het ontbijt bij voormalig Hotel de Duif. "Dat is lekker dichtbij, slechts twee deuren verder, ideaal." Zaterdag 31 maart is de uitzending van Topper Gezocht met Christa Kerdijk te zien bij SBS6 om 20.00 uur.