Lezing: Wat voert Gouda in zijn schild?

Lisse n Bep van Gasteren heeft in de afgelopen jaren interessante lezingen gehouden over Haarlem en Delft. Zij is daarnaast als creatief docent verbonden aan de Volksuniversiteit Lisse. Op 13 april geeft zij een lezing over Gouda.

Gouda staat bekend om een aantal typische producten die er in de loop der eeuwen zijn vervaardigd. Wie heeft er niet gehoord van de Goudse kaarsen en pijpen en over de hele wereld is Goudse kaas een zeer gewaardeerd artikel. Gouda heeft een rijke historie en dat is het stadsbeeld van het centrum overduidelijk terug te vinden.

In haar lezing over deze boeiende stad komen tal van bekende en minder bekende anekdotes aan de orde. Wat is het geheim van de Goudse glazen? Wie heeft de beroemde Goudse stroopwafel uitgevonden en waar kun je deze nog steeds zelf maken? Heeft Gouda ook hofjes en wat is een Stolperstein? Wie waren Gerard en Greet en welk verhaal gaat er schuil achter de gevelsteen van de zalm? Gouda heeft een schilderachtige binnenhaven en wat is de functie van de sluizen? Wat voert Gouda in zijn schild?

De lezing over Gouda wordt gehouden op vrijdag 13 april en begint om 20.00 uur bij de Volksuniversiteit Lisse in de Vuursteeglaan. De kosten bedragen 5 euro (incl. koffie/thee). Inschrijven is mogelijk via de website www.volksuniversiteit-lisse.nl, maar kan ook op de avond zelf aan de balie.


'Wandel je Fit' met team 'Even Buurten'

Lisse n Team 'Even Buurten' gaat vanaf 3 april samen met fanatiek wandelaar en vrijwilliger Franz van Sluis, elke dinsdagavond een wandeltocht organiseren.

Van 18.30 uur tot 20.30 uur wandelen zij met een gezellige groep door het mooie Lisse. Elke week een andere route. Het doel van deze wandeltocht van ongeveer 7 kilometer is dat mensen die van wandelen houden, elkaar ontmoeten. Daarbij schenkt men natuurlijk ook aandacht aan een stukje vitaliteit. Wandelen is 'gezellig en bovendien gezond'.

Team 'Even Buurten' sluit niemand buiten en staat voor iedereen klaar! Durf mee te doen: alleenstaand, jong, oud, werkzoekende, gepensioneerd, gezelschapsmens, échte Lisser of net in Lisse wonend. Iedereen is welkom om mee te wandelen! Ook honden mogen mee, mits aangelijnd. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elke dinsdag verzamelt de groep om 18.30 uur bij De Poelmarkt, aan de kant van de grote entree (Vivaldistraat 1). WelzijnsKompas begeleidt deze activiteit, maar is tevens op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met de organisatie van de wandeltochten. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas. d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45 / www.welzijnskompas.nl.