Open Dag op De Klarinet

Lisse n Basisschool de Klarinet houdt woensdag 4 april de Open Dag.

Ouders met kinderen die op zoek zijn naar een basisschool zijn van harte welkom om tussen 9.00 en 12.00 uur een kijkje te komen nemen in de school aan de Händelstraat 34-36. De directeur en enkele ouders zijn aanwezig om belangstellenden rond te leiden en vragen te beantwoorden. En bij een kijkje in de groepen kan men vragen stellen aan leerkracht en leerlingen. Wie op 4 april niet in de gelegenheid is om langs te komen, kan altijd een afspraak maken voor een rondleiding op een ander tijdstip.


Lentecursus roeien bij Iris

Lisse n Het voorjaar breekt aan, dit is het ideale moment om met roeien te beginnen.

Om kennis te maken met de roeisport biedt Iris een lentecursus aan. De cursus start in de week vanaf 16 april. Gedurende 8 weken (een avond per week) worden de eerste beginselen van het roeien bijgebracht. De cursus wordt gegeven op maandag- t/m donderdagavond om 19.00 uur of 20.00 uur. Tijdens deze cursus wordt men begeleid door vrijwilligers van de vereniging.

De kosten voor deze lentecursus bedragen 60 euro. Opgeven: download het inschrijfformulier van www.rv-iris.nl of neem telefonisch contact op: 06-83778160. Of stuur een mail naar roeien.lisse@gmail.com. Eerst even rondkijken bij Iris kan ook. Op zaterdag 14 april opent Iris van 10.00 tot 14.00 uur de poorten om haar fraaie nieuwe gebouw met botenloods, sociëteitsruimte en ergometerzaal aan de streekbewoners te tonen. Op die dag is ieder welkom voor een kennismaking met de roeisport.


IPadcursus voor senioren

Hillegom n Marente start de cursus 'iPad voor senioren' in Hillegom.

Men leert stap voor stap de mogelijkheden met internet, e-mail, foto's en apps. Om een nieuwe iPad gebruiksklaar te maken kan men gebruikmaken van de gratis installatieles. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op woensdag 9 mei (14.00 -16.00 uur) in Dienstencentrum Elsbroek. Aanmelden voor 18 april bij Marente via (071) 409 32 23 of ledenservice@marente.nl.