Angela Roelen. | Foto: pr
Angela Roelen. | Foto: pr Foto: pr

Lezing over hooggevoeligheid

Hillegom n In De Kulturele Raad is donderdag 19 april een lezing over hooggevoeligheid.

Steeds meer kinderen zijn hooggevoelig en ook volwassenen hebben er last van. Ze zijn snel overprikkeld en trekken zich dan terug, of worden juist overactief.
Hooggevoeligen hebben vaak meerdere verscherpte zintuigen, waardoor zij het leven intenser ervaren. Ze ruiken meer, zien meer, proeven meer, horen meer, voelen meer en/of weten meer. Onbewust leggen zij constant verbinding met de wereld om hen heen. "Steeds vaker hoor je dat mensen die hooggevoeligheid (hoogsensitiviteit) zijn, zich zouden moeten afsluiten. Daar ben ik het niet mee eens," laat Angela Roelen, levenscoach en yogadocente, weten. "Dat is de reden waarom ik deze lezing geef. Door sterkere verbinding te maken met jezelf wordt de hooggevoeligheid een heldervoelendheid en is het helemaal niet nodig om je af te sluiten. Zo maak je van je kwetsbaarheid je kracht." En dat is volgens Roelen levenskunst.

Ze is zelf hooggevoelig en ouder van een hooggevoelig kind. Tijdens deze actieve lezing krijgen deelnemers inzicht in wat hooggevoeligheid is en krijgen ze handige tips en trucs mee. Ook is er tijd en ruimte voor vragen.

De lezing in De Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16 is donderdag 19 april om 19.30 uur. Deelnemen kost 5 euro en inschrijven kan via: www.scbh.nl.