Da Capo verzorgt ook muzieklessen op school. Zo maken veel kinderen kennis met blaas- en slaginstrumenten.
Da Capo verzorgt ook muzieklessen op school. Zo maken veel kinderen kennis met blaas- en slaginstrumenten. Foto: PR

Muziek en fun voor kids bij Da Capo

Lisse n Als afsluiting van de muzieklessen die Da Capo verzorgd heeft op een tweetal basisscholen in Lisse en Lisserbroek, organiseert de muziekvereniging op zaterdag 14 april een info&funmiddag.

Kinderen kunnen dan kennismaken met muziek, de jeugdafdeling en twirlafdeling van Da Capo. Ze zien, horen en beleven deze middag hoe leuk het is om een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen of om te twirlen. Alle instrumenten mogen uitgeprobeerd worden en leden van Da Capo zullen de kinderen daarbij helpen en informatie geven. Ook zijn er korte twirldemonstraties.

Da Capo start binnenkort ook weer met 'music kids', een serie van 9 lessen algemene muzikale vorming, waarbij kinderen noten leren lezen en leren over toonhoogtes en dynamiek in muziek. Tijdens deze middag zijn er zijn workshops, spelletjes, gratis popcorn en voor de ouders is er natuurlijk koffie en thee. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek maken is welkom tussen 13.00 en 14.30 uur in 't Speelkwartier aan de Hannie Schaftlaan 1a te Lisse. Meer informatie op www.dacapolisse.nl.


'Wandel je Fit' op dinsdag

Lisse n Vanaf 3 april is team Even Buurten samen met vrijwilliger Franz van Sluis van start gegaan met het organiseren van wandeltochten.

Van 18.30 uur tot 20.30 uur wandelt men zo'n 7 kilometer met een gezellige groep door het mooie Lisse. Elke week wordt er een andere route gewandeld. Pauzeren gebeurt steeds op een andere locatie. Het doel van deze wandeltocht is dat mensen die van wandelen houden, elkaar ontmoeten. Wandelen is 'gezellig en bovendien gezond'.

Team 'Even Buurten' sluit niemand buiten en staat voor iedereen klaar. Durf mee te doen: alleenstaand, jong, oud, werkzoekende, gepensioneerd, gezelschapsmens, échte Lisser of net in Lisse wonend. Iedereen is welkom om mee te wandelen! Ook honden mogen mee, mits aangelijnd. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elke dinsdag verzamelt de groep om 18.30 uur bij De Poelmarkt, aan de kant van de grote entree (Vivaldistraat 1).

WelzijnsKompas begeleidt deze activiteit, maar is tevens op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met de organisatie van de wandeltochten. Neem voor meer info contact op met Dionne Scheepmaker, buurtwerker WelzijnsKompas. d.scheepmaker@welzijnskompas.nl / 06-453 315 45 / www.welzijnskompas.nl