Afbeelding
Foto: Boelo Meijer

Stichting BO voldoet aan media-eisen

LISSE n Stichting Omroeporganisatie BO (Bollenstreek Omroep) heeft 5 december 2017 aan het Commissariaat voor de Media te kennen gegeven dat zij vanaf 11 juni 2018 opnieuw in aanmerking wenst te komen voor hernieuwde toewijzing van zendtijd.

Door Arie in 't Veld

De huidige zendtijdtoewijzing eindigt 10 juni. Het commissariaat kan pas overgaan tot een hernieuwde toewijzing van zendtijd op het moment dat de gemeenteraad heeft geadviseerd over de vraag of BO voldoet aan de eisen die de Mediawet stelt. Het college van B en W adviseert de raad vast te laten stellen dat Omroeporganisatie Bollenstreek Omroep voldoet aan alle betreffende eisen die in de Mediawet 2008 worden gesteld en het Commissariaat voor de Media positief te adviseren over de aanwijzing van de stichting als publieke omroep voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout.

De lokale publieke media-instelling stelt zich blijkens haar statuten uitsluitend of hoofdzakelijk ten doel, het op regionaal respectievelijk lokaal niveau uitvoeren van de publieke mediaopdracht door het verzorgen van media-aanbod dat gericht is op de bevrediging van maatschappelijke behoeften die in de gemeente leven, en het verrichten van alle activiteiten die nodig zijn om daarmee een publieke taak te vervullen. Dat gebeurt in ieder geval via radio- en televisieprogramma's.


Voltigewedstrijdweekend bij St. Hubertus-Lisse

Lisse n Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse aan de Rooversbroekdijk houdt zaterdag 14 en zondag 15 april een tweedaagse voltigewedstrijd.

Van twintig topverenigingen uit Nederland nemen ruim 300 voltigeurs deel aan deze wedstrijd. In dit weekend kunnen solisten, pas de deux en teams hun lenigheid, evenwicht en elegantie tonen op het galopperende paard. Zij starten in verschillende klassen. Van klasse B (beginners wedstrijdklasse) tot de top van Nederland in de klasse ZZ. De allerkleinste deelnemers (6-10 jaar) laten in de klasse BB in teamverband zien hoe spannend, maar vooral ook hoe plezierig dit turnen op een paard is.

Beide dagen begint de wedstrijd om 09.00 uur met de verplichte oefeningen van de hogere teams in de klasse L, M, Z en ZZ, waarbij het L-team van St. Hubertus met het verenigingspaard CJ, het spits af mag bijten! Halverwege de ochtend gaat het over in de klasse B en BB, waarbij vijf teams van PSV St. Hubertus in de klasse BB starten op het paard Nintendo van de familie Immink en Haflinger King van de familie Van Eijsden.

In de middag laten de klasse L, M, Z en ZZ hun spectaculaire küren zien met aansluitend het L-pas de deux van de leden Lisa Immink en Femke Moolhuizen op het paard CJ. Na de pas de deux volgt een grote groep solisten in diverse klassen, waaronder Lisa Immink in de klasse M op haar paard Pearl Jam.

De leden van PSV St. Hubertus-Lisse hebben hard getraind en hopen op veel aanmoedigingen. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom! (Foto: Boelo Meijer)