Afbeelding
Foto: Arie in 't Veld

File bij tulpenpluktuin

LISSE n De tulpenpluktuin voor kinderen die zaterdag op het Vierkant werd gehouden, was opnieuw een groot succes.

Tekst en foto: Arie in 't Veld

Honderden kinderen plukten er geducht op los en de ongeveer 13.500 tulpen in verschillende kleuren van bloembollenbedrijf Van Rijssel uit Hillegom gingen als een trein. Soms werd de jeugd bij het kiezen een handje geholpen door papa of mama, maar daar werd niet altijd naar geluisterd.

Uiteindelijk gingen alle kinderen huiswaarts met een bos van tien tulpen met daar de bol nog aan. Dat plukte wel zo makkelijk, want in veel gevallen werd de bloem bij de kop gepakt en vervolgens uit de kratten getrokken.

De organisatie liet de belangstellenden in kleine groepen toe, anders was het beslist uit de hand gelopen. Het gevolg was wel een enorme file van wachtenden richting Grachtweg, maar mede dankzij het goede weer hadden de meeste belangstellenden hier weinig moeite mee.

Druk was het ook bij het schminken en bij het slingers rijgen. Voor veel ouders een stukje nostalgie; zij gingen dus ook aan de bak met narcissenkoppen, naald en draad. Al met al was dit evenement zeer geslaagd en er werd door aanwezigen gezegd dat dit volgend jaar beslist weer op de kalender moet komen.


Op de scootmobiel naar de bollen

Regio n Bezitters van een scootmobiel weten vooral in het begin vaak niet hoe ver je ermee kunt rijden. Of zijn bang voor een lekke band. En hoe kom je dan thuis?

Voor iedereen die zich hierin herkent, is deelnemen aan de Scootmobielen Bloementoertocht dan een aanrader. Deelnemers zullen merken dat ze na afloop van de toertocht veel meer vertrouwen hebben gekregen in de scootmobiel. Zo kunnen zij de komende zomer extra genieten van de fiets- en wandelroutes in de prachtige Bollenstreek. Meedoen aan de tocht is helemaal gratis. Aanmelden kan via Jaap Walen (tel: 06 538 372 62) of via het aanmeldformulier op de website van www.debloemenslinger.nl. Meer informatie over de toertocht staat op www.lissernieuws.nl.

Afbeelding