Emballage AH naar Buurtkamer

Lisse n Buurtkamer Lisse is in maart verkozen tot lokaal goed doel, waar klanten van Albert Heijn Lisse hun emballagegeld aan konden doneren.

Elke donderdagochtend komen zo'n 22 buurtbewoners van de Koningstraat en omliggende straten gezellig bij elkaar. De Buurtkamer, of zoals anderen zeggen 'Het Buurtbakkie', bruist. Het is een plek waar ontmoeting mogelijk wordt gemaakt op laagdrempelige wijze. Iedereen is welkom, er heerst een goede sfeer en bezoekers respecteren elkaar. Onder andere beginnend dementerende buurtbewoners, gepensioneerden en cliënten van Raamwerk ontmoeten elkaar elke week. De Buurtkamer is een gezellige ontmoetingsplek. Op 9 april werden de vaste bezoekers Margreth en Cas van Buurtkamer Lisse, Anjo Koolen van Raamwerk en Dionne Scheepmaker van WelzijnsKompas verwacht bij Albert Heijn Lisse. Assistent-supermarktmanager Elzemieke heeft hun de envelop met 165 euro overhandigd. Dit bedrag komt ten goede aan Buurtkamer Lisse.


China en Thailand in bloemencorso

CORSO n Stichting Bloemencorso Bollenstreek verwelkomt voor zijn 71ste corso-editie twee Chinese deelnemers. Verder doet Thailand opnieuw mee.

Gerrit Rutgrink, vicevoorzitter Bloemencorso van de Bollenstreek, verwelkomt de dubbele deelname vanuit China. "Wellicht herinnert men zich nog de praalwagen Pandavriendschap Wu Wen en Xing YA van Volksrepubliek China die vorig jaar omarmd werd als dé publiekslieveling. En als ik naar de praalwagenontwerpen kijk voor dit corso, dan zijn ook deze spectaculair." Ook Thailand doet weer mee na een jaar afwezigheid wegens het overlijden van koning Bhumibol. Meer nieuws over het corso op pagina 21.