Beetje durf en steuntje in de rug

hillegom n Het kan iedereen overkomen; je neemt even afstand van contacten en activiteiten buitenshuis. De oorzaak kan heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld problemen met de eigen gezondheid, intensieve mantelzorg of het wegvallen van een partner of vriend(in).

De stap naar buiten, het weer aangaan van contacten is moeilijk en wordt soms als een hoge drempel ervaren. Terwijl men wel graag andere mensen wil ontmoeten en er behoefte is aan gezelligheid of iets mét anderen of voor anderen wil doen. Hiervoor is het dagprogramma in 't Pluspunt georganiseerd. Het Dagprogramma biedt een gevarieerd programma en is gericht op de eigen kracht van de deelnemers. Nieuwe contacten maken en zinvol bezig zijn met vooral een stukje gezelligheid. Het programma van de dag wordt in samenspraak met de deelnemers en de activiteitenbegeleiding samengesteld.

Een greep uit de activiteiten: gezamenlijke lunch, gesprek en bespreking van actuele gebeurtenissen, aangepast sport en spel, creatieve bezigheden, af en toe een uitstapje. Meer info en aanmelding: Welzijnskompas Hillegom-Lisse, 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur.


Balletschool danst mee met bloemencorso

Hillegom Balletschool Martha de Rijk uit Hillegom danst op uitnodiging van Rabobank Bollenstreek mee voor de corsowagen van de Rabobank.

Het thema van de bloemencorso is dit jaar "Festival". Een thema waar dansen op muziek dan ook niet mag ontbreken. Op muziek verzorgd door dj Jeffrey, dansen de danseressen mee vanaf de Nachtegaal tot aan de Linnaeushof. Een pittige maar vooral leuke uitdaging. De danseressen zijn tussen de 9 en 15 jaar.