Eindelijk duidelijkheid over kosten Fioretti voor gebruik De Waterkanten

LISSE n Bij ingebruikname van sportcentrum De Waterkanten door het Fioretti College Lisse in 2015 bleek het niet mogelijk om de vergoeding voor het gebruik van de gymvoorzieningen door de school vast te stellen.

Door Arie in 't Veld

Er is in december 2009 een 'Overeenkomst tot samenwerking voor de realisatie van nieuwbouw van het Fioretti College in Lisse' ondertekend door de gemeente Lisse, Stichting Fioretti Teylingen en Stichting Ondersteuning Voortgezet Onderwijs in Lisse en Hillegom. Hierin zijn onder andere afspraken gemaakt betreffende de kosten voor het gebruik van sportcentrum De Waterkanten als gymvoorziening door Stichting Fioretti Teylingen. Na verschillende gesprekken zijn de vertegenwoordigers van beide partijen tot de conclusie gekomen dat er een verschil van inzicht bestaat over de gebruiksvergoeding die op de werkvloer niet te overbruggen is. De gesprekken tussen de gemeente Lisse en Stichting Fioretti Teylingen hebben niet geleid tot een voor partijen aanvaardbare oplossing voor het geschil. Om die reden is een onafhankelijke mediator benaderd om in het geschil te bemiddelen. Het advies van deze mediator is echter niet overgenomen door de gemeente Lisse en Stichting Fioretti Teylingen, maar het heeft hen wel tot andere inzichten gebracht. De partijen zijn het gesprek weer met elkaar aangegaan. Na twee jaar intensief overleg zijn ze eruit. De bepalingen om te komen tot de gebruiksvergoedingen zijn opgenomen in de Vaststellingsovereenkomst bewegingsonderwijs Fioretti Lisse.

Tot op heden is er geen uitvoering gegeven aan de afspraken die gemaakt zijn betreffende de gebruiksvergoeding. Wel is overeengekomen dat Stichting Fioretti Teylingen als voorschot een voorlopige vergoeding van 1.000 euro per week betaalt totdat partijen overeenstemming hebben bereikt over de definitieve gebruiksvergoeding. Op basis van 1519 leerlingen (2015) is de gebruiksvergoeding voor het genormeerde gebruik vastgesteld op 80.000 euro per schooljaar. Na ondertekening van de Vaststellingsovereenkomst zal conform een bepaling in de Vaststellingsovereenkomst de gebruiksvergoeding met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2015 in rekening worden gebracht door Sportfondsen Lisse bij Stichting Fioretti Teylingen. De gebruiksvergoeding die overeen is gekomen in de Vaststellingsovereenkomst is overeenkomstig het bedrag dat door Sportfondsen Lisse is opgenomen in de begroting voor het gebruik van de gymvoorzieningen door het Fioretti College Lisse.


Excursie naar Japanse tuin

REGIO n Groei & Bloei afdeling Bollenstreek organiseert een excursie naar de Japanse tuin in Landgoed Clingendael. Deze vindt plaats op woensdag 2 mei.

Deze Japanse tuin is de enige tuin in Nederland van het begin van de 20e eeuw, aangelegd door baronesse Van Brienen, na een bezoek aan Japan. Mede door de aanwezigheid van de moslaag, esdoorn en de bloei van de Azalea's is het een plek voor bezinning, aldus Ariƫn Tuin. Wie de tuin wil bekijken kan deelnemen aan de excursie op woensdag 2 mei. De groep verzamelt om 10.00 uur bij de ingang van de tuin aan Clingendael 12A in Den Haag. Opgeven kan tot 25 april bij Nel van der Lans, nengeltjes@casema.nl. Kosten: leden 5 euro, niet-leden 7,50 euro.