Het L-Team Kirsi Immink en Debby van Gerven met hun Army-thema. | Foto: pr
Het L-Team Kirsi Immink en Debby van Gerven met hun Army-thema. | Foto: pr Foto: pr

Weekend vol capriolen bij St. Hubertus-Lisse

Lisse n Niet alleen bloemenliefhebbers kwamen dit weekend aan hun trekken in Lisse, ook paardensportfans konden bij St. Hubertus–Lisse hun hart ophalen tijdnes de jaarlijks terugkerende tweedaagse voltigewedstrijd.

Gedurende al die jaren is deze wedstrijd gegroeid en erkend als een belangrijk evenement in de Nederlandse voltigesport waar verenigingen graag willen starten. Deelnemers en bezoekers komen graag naar Lisse voor de hartelijke ontvangst, de mooie locatie en vooral de goede faciliteiten en organisatie.

Ruim 350 deelnemers in teams, duo's of als solo zijn naar de Bollenstreek gekomen om in verschillende klassen te strijden. Zaterdagochtend om 9.00 uur stond de helft van de Rooversbroekdijk al vol met geparkeerde auto's. De tribune en de kantine stroomden vol met enthousiaste toeschouwers die konden genieten van de mooie prestaties. Zowel de jongste deelnemers als het meer ervaren L-team, een duo en een solist van PSV St. Hubertus hebben hun vaardigheden getoond.

Op zaterdag liet Team I in de klasse L, onder leiding van Nicolette Davies, goede verplichte oefeningen zien en een mooie kür op het paard CJ. Vorige wedstrijd was CJ nogal gespannen, maar nu liep hij heel braaf zijn rondje door de piste en kon het team goed laten zien hoe hard ze de afgelopen tijd getraind hebben. Echter waren zij niet de enige die goed presteerde in deze rubriek en behaalde daarom een tweede plaats. Het duo Lisa Immink en Femke Moolhuizen behaalde met hun James Bont-thema de overwinning met hele mooie punten! Lisa Immink behaalde een vijfde plaats als solo in de klasse M met haar paard Pearl Jam.

Op zondag was het de beurt aan de jongere teams van PSV St. Hubertus. Vijf teams namen deel in de klasse BB op de paarden King en Nintendo. Met leuke thema´s, zoals brandweermeiden en duiveltjes, veroverde zij de eerste 5 plekken van deze rubriek. De overwinning ging naar de zusjes Bo en Floor Heijnen samen met Josje Imthorn, onder leiding van Patty Hulsbergen en Debby van Gerven. Zij lieten, met hun cowboy&indianenthema, keurig netjes hun verplichte oefeningen en kür zien op de Haflinger King van de familie Van Eijsden.

Team IV, onder leiding Femke Moolhuizen, voltigeerde tot voor kort nog op de pony Casper. Die is echter net verkocht en daarom voltigeren de meisjes nu op het paard Nintendo. Dit hebben zij heel goed gedaan, ze behaalden de vijfde plaats.

Zondag verscheen Team I nogmaals in de wedstrijdring. Het ging goed, zelfs nog beter, wat beloond werd met een mooie overwinning! Het Bont-duo werd wederom eerste en Lisa Immink pakte deze keer de overwinning als solist in de klasse M, onder leiding van Nicolette Davies.

Het was schitterend om te zien hoe de prestaties van de leden zonder meer uitstekend waren. PSV St. Hubertus-Lisse kan terugkijken op een zeer geslaagd weekend met enthousiast publiek en veel gezelligheid. Het evenement is weer mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers vanuit de gehele verenging PSV St. Hubertus – Lisse, ouders en sponsoren. En niet te vergeten de noodzakelijke jury's, waaronder dit jaar weer een buitenlandse jury die is overgevlogen uit Zwitserland. Door hun enthousiasme en betrokkenheid werd het weer een mooi evenement.

Wie wel eens een keer voltige wil uitproberen, is welkom bij de paardensportvereniging. Kom langs voor een proefles op een dinsdag- of vrijdagavond. Meld je aan via voltige@sinthubertuslisse.nl of kom gewoon een keer kijken.