Deelnemers maken foto's in Keukenhof. | Foto: pr
Deelnemers maken foto's in Keukenhof. | Foto: pr Foto: pr

Taalcafé Hillegom op stap naar Keukenhof

Hillegom n Ook de namen van bloemen moeten geleerd worden door nieuwkomers in Nederland.

"Zijn dit nu krokussen?" vroeg iemand bij de rivier van blauwe druifjes. Zij werd snel uit de droom geholpen door iemand uit de groep.

Zestien bezoekers aan het wekelijkse Taalcafé Hillegom met vier begeleiders van een zonovergoten bloementuin Keukenhof.

Mensen uit Bulgarije, Australië, Rusland, Oekraïne, Tsjechië, Nigeria, Iran, Syrië, Montenegro, Irak, het was een bont gezelschap.

De meesten waren op de fiets langs de Veenenburgerlaan gekomen, op zich al een feest. Overal moesten foto's gemaakt worden. Vooral de houten stapvlonders in de vijver waren in trek. Ook moest menigeen gefotografeerd worden in de bruidsjurk in het Willem Alexander paviljoen.

Met de hele groep werd wat gedronken en ijsjes gegeten: een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Het uitje was deze keer gesponsord door de begeleiders, die hun vrijwilligersvergoeding van de bibliotheek van de laatste twee jaren doneerden voor dit uitje en via een gift. Giften voor uitstapjes zijn altijd welkom!

Buiten de schoolvakanties om is er elke week op dinsdag Taalcafé in de bibliotheek Hillegom van 13.00 tot 14.45 uur. Iedereen is daar welkom en er wordt gewerkt op verschillende niveaus. Meer informatie via: Henk Huurneman, 0252-520096 of Thea van Ommeren, 0252-522216.